mandag 19. mars 2018

Sri Lanka - "wonder of Asia" - the cultural triangle


På flyplassen i Colombo ble vi mottatt av "Welcome to the wonder of Asia" og vår hyggelige sjåfør/guide Sherman.  Han skulle de neste syv dagene kjøre og guide oss gjennom en rundtur til Sri Lankas mest intressante områder og severdigheter, se reiseruten her.  



Sherman var en særdeles dyktig sjåfør som mestret den mildt sagt brokete trafikken på en glimrende måte.  Når han i tillegg hadde meget gode kunnskaper om historie, kultur, natur og mye annet og en utpreget serviceinnstilling, kunne dette ikke bli annet enn vellykket.  Det å bli kjørt rundt alene en uke av en privatsjåfør som tilrettelegger alt slik du vil ha det er en luksus man kan unne seg i et land som Sri Lanka.

De to første dagene utforsket vi "The Cultural Triangle" som er berømt for sine historiske templer og monumenter og sin verdensarv.   Vi besøkte

  • Anuradadhapura - en av de forhistoriske hovedstedene på Sri Lanka kjent for sine vel bevarte ruiner av lankesisk sivilisasjon.
  • Sigiriya - kjent for sitt gamle klippefort og sine ruiner og sine spesielle hulemalerier
  • Drambulla - kjent for sine 5 huler med Buddha-figurer og malerier og sin grønnsakproduksjon

I tillegg besøkte vi landsbyer, var på elefantsafari og lokal spa.  Vi så masse flotte elefanter i vakre omgivelser rundt store sjøer i tillegg til en krokodille, apekatter og spesielle fugler.  Også her hadde vi vår egen safarijeep med privatsjåfør.  Dagen ble avsluttet med 2 timers spa - en "runde" vi aldri har kjent maken til.  Siste halvtimen lå vi på ryggen og fikk dryppende varm olje på pannen.  Det skulle løse opp spenninger, hodepine og migrene.  Sikkert fint, men veldig klissete å få hele hodet "sauset" inn i varm olje.....  vi sto han av.....

Anuradhapura

Olje ofres til Buddha

Koffertbærere på Sigiriya Jungles Hotel

Med oksekjerre til landsbyen

Utsikttårn for elefantvoktere

Riving av kokos til lunsj 

Det ble kun en liten tuc-tuc tur

Lunsj med de lokale 

Revet kokos i lotusblad - dagens lunsj

Hatt av lotusblader 

Masse elefanter i Kaudulla National Park

Elefantsafari

Sigiriya - løveklippen

Drambulla

Drambulla

På vei opp trappene til Drambulla-grottene

Vi hadde bestilt rundturen hos et lokalt selskap www.srilankandreams.com som vi gjerne anbefaler på det varmeste.  Kontoret ringte oss underveis for å forsikre seg om at vi var fornøyde.  I tillegg ringte de og oppgraderte oss til et bedre hotell i Kandy hvor vi i tillegg fikk halvpensjon uten tillegg i prisen. (Vi hadde bestilt bed/breakfast).  Shermans fantastiske service underveis gjorde at vi var svært rause med tips.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar