lørdag 20. april 2019

Cruising with Norwegian Cruise Line

One World Tower sett fra Norwegian Escape

Litt underlig kanskje å starte et cruise i New York, men ganske fint å seile nedover Hudson River en klar og kald vinterettermiddag med New Yorks skyline i bakgrunnen under en rosa himmel. Vi passerte Ellis Island og så Frihetsgudinnen vinke farvel i det kvelden senket seg over metropolen
Ruten: New York – Port Canaveral, Florida – Great Stirrup Cay, Bahamas - Ochio Rios, Jamaica - Cayman Islands – Costa Maya, Mexico – Cozumel, Mexico – New York.
Varighet: 2 uker.
Cruiset startet med litt ruskevær nedover langs kysten av North- og South-Carolina, men da vi nærmet oss første stopp, Port Canaveral i Florida var det full sommer.  Flott innseiling gjennom en smal kanal til Port Canaveral.   Her var det muligheter til utflukt til Orlandos fornøyelsesparker og Kennedy Space Center, men vi hadde besøkt disse stedene tidligere og ruslet bare litt i land.

Port Canaveral, Florida

Port Canaveral

Hyggelig indisk bartender

Vi hadde gledet oss til Great Stirrup Cay på Bahamas – en nydelig beach club og lange hvite sandstrender, men ble skuffet da kapteinen opplyste at det var for sterk vind til at man kunne sette i land passasjerer med «tenders». 
Neste stopp var Ochio Rios på Jamaica, og her tilbrakte vi formiddagen på en strand sammen med andre cruiseturister.  Det var eneste organiserte «shore excursion» vi var med på, og det var nok…. dårlig service og dyrt….  Det er mye bedre å ta en rundtur med en lokal taxi,- noe vi gjorde på neste «port of call» Cayman Islands.

Shore excursion på Jamaica 

Norwegian Escape in Ochio Rios, Jamaica
Cayman Islands oste av velstand med sine 65.000 innbyggere og over 500 banker.  Langs «Seven Mile Beach» lå luksushotellene på rekke og rad (priser NOK 100.000,- pr. natt).  Vi gjorde et stopp i Hell, så på delfiner og hus og hager.  Inne i byen lå diamant- og klokkebutikkene på rekke og rad, men vi kjøpte ingen ting. 

Historisk hus på Cayman Islands

Hell

Cayman Beer 

Jordbær med sjokolade på balkongen

Så til cruisets flotteste «port of call» - Harvest Caye på Belize.  Dette var en fantastisk «beach club» bygget opp av Norwegian Cruise Line, og den inneholdt alt en turist kan ønske seg – lange kritthvite strender med mer enn nok av senger og parasoller, butikker av alle slag, restauranter, aktiviteter og hyggelige mennesker.
Belize er en liten perle av  et land med kun 330.000 innbyggere.  Landet grenser mot Guatemala og Mexico i tillegg til Det Karibiske Hav og het frem til 1973 Britisk Honduras.  I dag er det et konstitusjonelt kongedømme i Commenwealth og Elizabeth II er dronning, men representert av generalguvernøren.  Belize anses som et skatteparadis.
Det var litt av en overgang fra Harvest Caye i  Belize til Costa Maya i Mexico.  Denne «port of call» må nærmest karakteriseres som en negerlandsby.  Det eneste vi så her var masse butikker under stråtak, men for interesserte var det mulighet til utflukter til Mayaruiner.  Den dagen vi var der lå det tre store cruiseskip inne, og negerlandsbyen var oversvømt av minst 10.000 cruiseturister…..  Ikke helt vår greie….

Harvest Caye 

Harvest Caye

Harvest Caye

Harvest Caye

Siste «port of call» var Cozumel, også dette i Mexico.  Dette er en litt sliten cruisehavn som vi hadde besøkt tidligere, så vi bare ruslet litt rundt og prøvde å få internetttilkobling. 
De siste to dagene var «at sea» med litt dramatikk utenfor Key West.  Her måtte skipet evakuere to syke passasjerer i to forskjellige operasjoner, og vi hang over rekkverket og bivånet det hele.  Det var nok ikke de eneste som ble evakuert på cruiset.  På Jamaica så vi ambulansen hente pasienter to ganger.


T-shirt i Cozumel

Lite populær fyr i Mexico

Skuelystne passasjerer uenfor Key West 

Evakuering av US Coast Guard

Livsnyter
Avsluttende kommentarer:
  • Norwegian Escape er et monster av et cruiseskip og kan ta hele 5.300 passasjerer.  Det sier seg selv av det blir mange mennesker om bord og tidvis køer til måltidene.  Vi erfarte at de fleste spiser tidlig middag, så da vi oppsøkte spisesalen ved 19:30 tiden var det verste rushet over og vi fikk bord med en gang.   Ved frokostbuffeten var det alltid kø, så vi bestilte ofte frokost på lugaren og nøt den i fred på vår private balkong.
  • Fint cruise, men vi vil foretrekke en mindre båt neste gang.
  • God og variert mat i middagsspisesalen hvor vi spiste alle middagene.  Det var 11 restauranter til, men her var det "a la carte" og man betalte full pris for et måltid man egentlig allerede hadde betalt for.  Dette oppfattes nesten som lureri.  Tidligere har det vært et mindre beløp som "cover charge" i disse spesialrestaurantene, men tydelig at cruiserederiene blir stadig mer grådige.
  • "Shore excursions" er sterkt overpriset, så det holdt vi oss stort sett unna. Mye hyggeligere å ta turer med lokale i den enkelte havn,- billigere og man får se mye mer på kortere tid.
  • Turen New York - Florida ble en transportetappe, men det var vi klar over.
  • Det var masse underholdning og aktiviteter av alle slag om bord, men vi benyttet dette i liten grad da vi ikke trenger å underholdes hele tiden.
  • Flott og romslig treningsrom, men få kunder der....
  • Vi var svært fornøyde med turen!














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar