mandag 22. april 2019

London - kunst, musikk, afternoon tea og pub lunsj



The Wallace Collection

Årets kulturtur med venninne Dalia gikk til London – en by vi begge har besøkt mange ganger.  Vi avsto derfor fra de store turistattraksjonene, men konsentrerte oss om de litt mer spesielle.
Første dag besøkte vi The Wallace Collection https://www.wallacecollection.org Dette er en flott villa i sentrale London som opprinnelig var en privat samling. I 1897 ga Lady Wallace samlingen til staten, og i dag huser den en av verdens beste samlinger av fransk 1800-talls møbler, porselen og bilder samt en stor samling 1700-talls bilder.  Alle rom har forskjellig tapet og farge og er en ren åpenbaring. 
Vi avsluttet vårt besøk med deilig lunsj i museets restaurant som er et glassoverbygg inne i «gården».  Her var både mat og service topp og solen skinte gjennom glasstaket mens vi nippet til vårt lille glass hvitvin. 


Fasjonable omgivelser 

Ludwig 14 selfie 

Rødt rom 

Stripete rom 

Grønt rom

Et annet vakkert palass som vi besøkte var Somerset House https://www.somersethouse.org.uk . Dette palasset har en 450 år historie fra 1547 hvor Edward Seymour, Lord Protector and Duke of Somerset startet byggingen.  I dag inneholder palasset museum med mange skiftende utstillinger og arrangementer (London Fashion Week har vært her), restauranter, bar og terrasseservering.  Hele gårdsrommet er «oversvømt» av vakre fontener og fra terrassen har man utsikt over en nydelig liten park og Themsen.  Nok en «hidden gem» i sentrale London og i spaseravstand fra vår Airbnb ved Covent Garden. 

Somerset House 


Victoria Embankment Gardens

Robert Burns på sokkel 

I London er kontrasten mellom det noble og det folkelige stor, og vi oppsøkte begge deler i form av afternoon tea på The Dorchester https://www.dorchestercollection.com  og pub lunsj ved Covent Garden. Vi følte oss som dronninger på The Promenade da vi ble bukket inn til vårt reserverte bord og kelnerne myldret omkring oss med te, champagne, sandwicher, scones og kaker.  En flott opplevelse for pene damer fra Norge som nøt hvert sekund.
På pub bestilte vi pai og øl, og vi nøt den avslappede atmosfæren mens fotball ble vist på TV og folk av alle slag kom og gikk. 

Afternoon tea at The Promenade 


Lekker oppdekking

Lilla kake....

Øl som smakte honning - mer interessant enn godt 

Pai med tilbehør 
Turen til London var foranlediget av vår favoritt og kjekkas Juan Diego Flores, som holdt konsert i Royal Festival Hall.  Billettene hadde vi bestilt i februar 2018, og nå var tiden kommet for å høre han for tredje gang,- denne gang sammen med London Symphony Orchestra.  Det ble en strålende aften med et flott og delvis kjent reportoir og et svært begeistret publikum.  Vår venn bød på seg selv i kjent stil og tok frem gitaren og sang noen populære sanger uten orkester.  Da han avsluttet med «Nessun Dorma» var stemningen høy og vi svært fornøyde.
Vi var også i Royal Opera House og så balletten «Romeo og Julie» - en nydelig forestilling i et utrolig vakkert teater.  Det var mitt første besøk der, og jeg storkoste meg.  Fantastiske danseprestasjoner da Romeo danset med den «døde» Julie…..

Juan Diego Flores 

Royal Opera House Covent Garden 

Takk for oss London

Tusen takk til Dalia som viste meg flere ukjente perler i London. Topp tur i topp vær med topp reisefølge. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar