mandag 22. april 2019

Cotswolds og Oxford



Cotswolds er et område i det sørlige England som inneholder rullende høyder og åser.  Området er siden 1966 definert som et område «med spesielt vakker natur» og er svært populært for buss- og fotturister.  Området har et grunnfjell bestående av en kalkstein som har skapt en form for sjeldent gressland.  Området har fått et særegent trekk fra bruken av den gulfargede cotswoldssteinen  og er preget av steinbygde landsbyer, historiske byer og staselige hus og hager.
Cotswolds ble velstående på grunn av handel med ull og benyttet inntektene til å bygge kirker og hus med den spesielle gule steinen.   I dag er det populært for velstående fra London å ha en gård eller sitt andre hjem i Cotswolds.

Bibury - Arlington Row Cottages 

Vi ville se dette området, og meldte oss på en dagstur fra London til Cotswolds og Oxford. Vi gjorde flere stopp i Cotswolds og ruslet rundt blant koselige kafeer, små butikker med "snurrepiperier" og pittoreske steinhus. Den lille landsbyen Bibury er spesielt kjent for Arlington Row Cottages bygget i 1380 som er avbildet i alle britiske pass.  Her var også The Swan Hotel som visst er kjent.

Bibury 

Bibury - The Swan Hotel 

Bibury

Bibury - The Swan Hotel i bakgrunnen

Oxford er en by og et administrativt distrikt i grevskapet Oxfordshire.  Oxford er mest kjent for sitt universitet som er det eldste i den engelskspråklige verden.  Oxford er også en industriby med en bred økonomisk base og et etnisk mangfold.  
Det er mange gamle flotte bygninger tilknyttet universitet, og vi gjorde en historisk vandring i gamlebyen.  Der så vi i tillegg historiske puber som kjente personer hadde besøkt under sine studier (eller andre opphold) i Oxford.  Mest kjent er kanskje puben der Bill Clinton «did not inhale while smoking illegal substances….» mens han studerte i Oxford…….

Oxford University

"Sukkenes Bro" i Oxford 

Turf Tavern

Mange kjente personer har besøkt Turf Tavern

Bill Clinton inhalerte ikke...…
Jeg har alltid hatt lyst til å «toge» rundt i England og Skottland, og denne dagsturen til Cotswolds og Oxford ga absolutt mersmak.  En ukes togloffing hadde vært fint her….  I put in on the bucket list!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar