lørdag 4. desember 2010

Bente Sætrang

Bente Sætrang er en meget anerkjent tekstilkunstner med verksted i kunstnerkolonien på Frysja. Hun er en gammel skolevenninne fra Eidsvoll Landsgymnas. Som takk for Albania-turen inviterte hun oss til sitt verksted på Frysja. Vi hygget oss med røkelaks og eggerøre foran en knitrende vedovn og hørte Bente fortelle om sin karriere som kunstner. Litt mimring fra gamle dager ble det også.

Akkurat nå jobber hun med akrylmaling på gamle presenninger. Det var interessant å høre Bente fortelle om hvorfor hun valgte presenninger og hvordan hun jobbet frem fargene ved maling og sliping. Dette er hardt kroppsarbeid.

Jeg så et av Bentes bilder på årets Høstutstilling. I dag åpner Bente en utstilling i Trondheim Kunstindustrimuseum. Våren 2012 skal hun ha en stor utstilling i Kunstnerforbundet, og det var det hun jobbet med nå. Dette er langsiktig arbeid.

Bente og Karin foran presenning i gult/grønt


Hvert år er det julesalg i verkstedene på Frysja. Bente tok oss med på en runde til glasskunstnere, kjeramikere og grafikere som hadde masse varer klare for lørdagens innrykk.

Vi lot oss selvfølgelig friste. Karin kjøpte et nydelig grønt kunstglass av Karen Klim.

Glass av Karen Klim


Stemning på Frysja


Arild kjøpte en vakker telysholder av kjeramikeren Anne Helene Brynildsrud. Hun har hatt verksted på Frysja helt fra 1974 og lager nydelige ting.

Kjeramikk av Anne Helene Brynildsrud


En usedvanlig koselig ettermiddag. Vi takker Bente hjertelig for stor gjestfrihet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar