lørdag 18. desember 2010

Eugene Onegin

Billettene ble kjøpt 4. juni 2010, og endelig var dagen der. Min hyggelige venninne Dalia og jeg skulle se Pjotr Tsjaikovskijs opera "Eugene Onegin". Dette var en samproduksjon med Gøteborgsoperaen, og i de store rollene var det sangere fra Russland, Ukrania og Norge.

Vi fikk se og høre en romantisk og tragisk kjærlighetshistorie (of course..) fra Russland på begynnelsen av 1800-tallet. Nydelig sang og elegante og delikate kostymer med vakre hvite ballkjoler og stilige herrer. Spesiell applaus fikk Taras Shtonda fra Ukraina i rollen som Fyrst Gremin. Fantastisk bass som sang helt ned i magen.

Vi startet kvelden med middag i Brasserie Sanguine. Her spiste vi hjortefilet og nøt et glass italiensk rødvin. Deilig.

Deretter var vi på en orientering om forestillingen. En livlig, kunnskapsrik og humoristisk dame fortalte om forfatteren Pushkin, komponisten Tsjaikovskij, historien og spilte utdrag av musikken. En veldig fin introduksjon til forestillingen. Dette skal vi gjøre senere også.

Det var "stinn brakke" både i restauranten, på forhåndsorienteringen og på forestillingen. Hyggelig at operaen er blitt så populær.

Foajeen var julepyntet med lys og hvite juletrær. En meget vellykket og hyggelig førjulskveld. Nå gleder jeg med til kulturtur til Wien sammen med Dalia i mars. Vi har allerede billetter til både opera, konsert i Musikverein (der Nyttårskonserten sendes fra) og musikal. Men det kommer jeg tilbake til senere.....

Eugene Onegin


Jul i Operaen


Jul i Operaen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar