søndag 17. juni 2012

Skageflå


Skageflå er en av de gamle fjellgårdene som klorer seg fast på en hylle 250 meter over Geiranger-fjorden.  Fra tunet har man utsikt til fossene De syv Søstre og gården Knivsflå på andre siden av fjorden.

Gårdene langs Geiranger-fjorden har en fantastisk historie helt tilbake til middelalderen og er på UNESCO's verdensarvliste.  Venneforeningen "Storfjordens Venner" arbeider med vedlikehold og bevaring av disse kulturskattene.

Skageflå ble for alvor kjent både i Norge, Europa og verden da Dronning Sonja og Kong Harald tok med seg kongelige fra hele Europa til lunsj på Skageflå under sitt sølvbryllupscruise i 1993.


Vi har vært her flere ganger tidligere, men denne gangen var vi invitert med en gjeng "gamle" kolleger av Arild fra DnC.  Målet var å gå opp fra fjorden til Skageflå, videre opp til Homlong-setra på 540 meter og tilbake over fjellet til Geiranger.   Terrenget er svært bratt, men de farligste områdene er sikret med taurekkverk og det er laget steintrapper.  

Det var en glad gjeng som ble fraktet ut til startpunktet med båt og tok fatt på den bratte oppstigningen.  På bildet nedenfor er vi samlet på Skageflå (akkurat på samme stedet som Europas kongelige ble fotografert i 1993).  

På Skageflå fikk vi en historisk orientering av Harald Tronrud, som har forsket på slektene langs Storfjorden i 9 år.  Det viste seg at han hadde 14 slektskapsforhold til vår venn Ivar fra Geiranger og 10 til min venninne Inger fra Eidsdalen.  Her har det vært mye innavl gjennom tidene...... 

Vi hadde fint turvær med litt sol og litt overskyet, og alle gjennomførte turen i fin stil.  Fjellturer på Vestlandet er noe helt spesielt!!!




Det er svært frodig i liene langs fjorden og mange blomster trives her.  Vi så lillekonvall, bittekonvall, skogstjerne, forglemmegei og mange andre.   Jeg måtte bare ta et par blomsterbilder.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar