fredag 8. juni 2012

Jeanne d'Arc

Jeanne d'Arc, også kjent som Jomfruen av Orleans, er en nasjonal heltinne i Frankrike og en helgen i den katolske kirke.

Hun ble født i 1412 og brent på bålet som heks i 1431 etter at hun ledet Frankrike  i kamp mot England i Hundreårskrigen.  Du kan lese mer om hennes usedvanlige liv her  http://no.wikipedia.org/wiki/Jeanne_d%E2%80%99Arc

Denne uken fremfører Juni Dahr sin forestilling "Jean d'Arc" på en intimscene ute ved Kavalerfløyen på Oscarshall, og min gode venninne Bente og jeg var så heldige å få tak i billetter.



Det var en vakker sommerkveld og en spesiell stemning i disse historiske omgivelsene.   Juni Dahrs flotte spill ledsaget av nydelig musikk ga oss en stor kulturell opplevelse.

Og ikke nok med det.... vi minglet med de kongelige.....   Da vi ankom Oscarshall, forsto vi raskt at det var noe spesielt på gang da A-2 sto parkert der, og det var champagne-mingel inne i slottet.  Nede på teaterscenen var første rekke reservert....

Og riktig - først kom en gjeng "kjendiser"  (kulturpersonligheter og venner av kongeparet) og til slutt Kong Harald og Dronning Sonja.  Det var litt stas da  å overvære forestillingen sammen med dem.

På bildet takker Dronningen Juni Dahr for forestillingen.   


Bente og jeg var veldig fornøyde med kvelden.  Syrinduft, fuglekvitter, historisk sus, flott teater, kjendiser og konge og dronning...  Bedre kan det ikke bli!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar