lørdag 29. september 2012

Velkommen til India

Ja, endelig er vi kommet til India.  Etter en fin flytur fra Helsinki, landet vi i grålysningen på verdens nest beste flyplass (Singapore er den beste), Indira Gandhi International.  Her ble vi mottatt med blomster og kjørt direkte til en deilig frokostbuffet.  Allerede ved frokosten fikk Karin merke at hun var i India da hun satte tennene i en grønn chilli og holdt på å brenne opp i munnen.  Men etter litt gurgling med juice, gikk det raskt over.

Her er solen i ferd med å komme opp på flyuplassen i Delhi.


Vi er altså kommet til verdens største demokrati med 1,2 milliarder innbyggere, og det merkes.  Alt er av store dimensjoner i India, og i Norge er vi kanskje ikke oppmerksom på dette landets store betydning i verden.  Som en kuriositet kan nevnes av det bor 3,5 millioner indere i USA, og at 38 % av legene i USA er indere.  Av de som jobber i Microsoft er 30 % indere.   Verdens absolutte største filmproduksjon er absolutt ikke i Hollywood, men i India.  Vi kan ramse opp en masse ting som gjør dette landet unikt, men stopper her nå.



Etter frokost kastet vi oss ut i den indiske trafikken, og det var akkurat slik vi har sett i indiske filmer.  Det myldret av gamle lastebiler, traktorer, mopeder, folk og kuer, og vi brukte 7 timer på strektningen Delhi - Jaipur som er 280 km.   De som snakker om at veiarbeidet går tregt i Norge kan ta seg en tur til India.  Her var det prosjekter av ymse slag mer eller mindre ferdigstilt.

Denne lastebilen var fullastet med kvinner i sari - de skulle kanskje på jobb?


Vi gjorde et lite tissestopp på en restaurant, og der var de i full sving med å luke plenen.  Det er ikke bare i Bakkeveien 40 at det foregår.....


De hellige kuene i India har vi alltid hørt om, og det er akkurat slik vi trodde.  De ligger langs veien (eller i veien), på fortau og der det ellers måtte passe.  Her er en gjeng vi passerte, og bildet er tatt fra bussen.


Vel fremme i Jaipur (en by med 5 mill innbyggere), var det lunsj og en rask dusj før kveldens tur til Lakshmi Narayan Temple (eller Birla-tempelet som det kalles da det er bygget av den enormt velstående Birla-familien).  

Disse unge kvinnene satt like ved inngangen....



... og denne faren (eller bestefaren?) viste stolt frem en lokal skjønnhet.

For å gå inn i et Hindu-tempel,må man ta av seg skoene.  Her er vi klare for aftenens bønn....



Tempelet var bygget av hvit marmor og var rikt dekorert med "engravings" -meget vakkert.  Her står vi ved hovedinngangen.¨


Og her er også hovedinngangen.


Nå har vi spist middag og er klare for byssan lull etter en lang og begivenhetsrik dag med mange inntrykk.  India er virkelig fargerikt og enestående.  Det ligner bare på .... India.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar