søndag 2. september 2012

Valpolicella



... betyr "dalen (val) mange (poli) kjellere (cella)".  


Vinklubben "På Druen" har vært på studietur i Italia.  Formålet med turen var både vin og kultur, og vi startet allerede første kvelden i Verona med en Amarone til middag.  

Til vår overraskelse og glede fikk vi se en skikkelig dekantering av Amarone.  Kelneren åpnet flasken forsiktig og festet korken kunstferdig, se bildet nedenfor.  Deretter helte han de edle dråpene over i en flott karaffel før vi fikk smake.  Det må tilføyes at det var en karaffel til hvert par.

Dette var "fløte"  !!!  Amarone er Arilds absolutte favoritt, og han ser da også svært fornøyd ut.  Vi koste oss med Pasta m/Grana Padana (ost som er bedre enn Parmesan), svinefilet og sjokolademousse og så Amarone da.  Deilig måltid.



Dagen etter bar det ut på tur til vingården GAMBA i byen Negrar i Valpolicella.  Her ble vi hjertelig mottatt av eierne som stolt viste oss rundt.  Dette er en flott tid å besøke Valpolicella på da alle druene fortsatt henger på rankene.  Hvilket vakkert syn.


Vi fikk også vandre rundt og smake på druene.  Til vår overraskelse var de svært søte og saftige.  




Her er brødrene som eier GAMBA.


Druene som benyttes i Amarone er Corvina, Rondinella og Molinara, og det er blandingsforholdet som gjør smaken eksepsjonell.  Vinen lages av tørkede druer og må lagres minst tre år før den selges.  Her er en tønne med den edle varen fra 2011.   Dette er vin av beste kvalitet og har oppnådd stor popularitet.  GAMBA har også mottatt mange priser for sine viner.



Etter rundturen var det tid for smaking, og vi fikk smake Valpolicella Classico, Ripasso, Receito og selvfølgelig Amarone.  I tillegg ble det servert grissini, oliven og brød med deilig, fet italiensk pølse.

Her sees Guiseppe med Amarone og litt Grana Padana ost.  



Vi vandret rundt på den deilige terrassen med utsikt over dalen, nippet til vinen, spiste litt av delikatessene og bare nøt tilværelsen sammen med gode gamle og noen nye venner.


En usedvanlig hyggelig onsdags formiddag!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar