onsdag 5. september 2012

Den øde øya




er en liten søt opera av Josaph Haydn som fikk strålende kritikker da den hadde premiere på Den norske Opera 18. august.  "En fest fra ende til anden..." skrev Aftenposten.   Dalia og jeg bestemte på  kort varsel for å se denne, og vi angret ikke.

Den øde øya er en sjarmerende og leken opera om søstrene Costanza og Silvia, som i 13 år har levd på en ubebodd øy etter et stormfullt forlis. Costanzas mann, Gernando, og hans kompanjong kommer nå tilbake for å lete etter Gernandos kone. Silvia, som aldri før har sett en mann, blir revet med av de ukjente følelsene som vokser frem i henne... 



Hovedsalens forscene var forvandlet til en tropisk øy, og det var kun fire sangere.  Men de var til gjengjeld både flinke og humoristiske.  I rollen som Constanza sang Ingeborg Gillebo, og Silvia ble sunget av Amelie Aldenheim.  Sistnevnte var utrolig søt, morsom og sprek.

Simon Bode sang rollen som Gernando, mens den lekre Enrico ble sunget av engelske Kevin Greenlaw.


Ja, dette var en fest med happy ending.  Operaen varte kun 1,5 time, og vi koste oss hele tiden.  Artig å se noe som er annerledes også.  Dette var virkelig motstykke til "Tosca" som vi så i Verona i forrige uke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar