fredag 3. mai 2013

1. mai


Vi var på rekognoseringstur til Buskerud for å planlegge en vennetur i juli. På Kongsberg skulle vi sjekke museene, men det var jo 1. mai......   Det hadde vi ikke tenkt så nøye over på forhånd.

Ved Norsk Bergverksmuseum var det veterankorps, kransnedleggelse og stor stemning.  Plutselig rullet det inn sorte Mercedeser og ut kom utenriksminister Espen Barth Eide.

Vi ruslet etter ministeren og forsamlingen inn i flotte saler på museet hvor det var klart for 1. mai fest.  Etter innledning av Kongsberg Byorkester, var det appeller fra Norsk Folkehjelp, LO og Stortingsrepresentant Laila Gustavsen.

Og endelig var det ministerens tur.  En svært engasjert utenriksminister Espen Barth Eide tok oss gjennom norsk utenrikspolitikk og litt av hvert annet samtidig som han kunne lokale saker om Kongsberg og Buskerud.  Veldig interessant å høre vår utenriksminister på nært hold.  En meget flink kar som kan sine saker.



Vi koste oss med kaffe og vafler sammen med hyggelige folk fra Kongsberg.  Fin opplevelse.



Utenfor Kongsberg Kirke traff vi en svært snakkesalig dame som fortalte at hun og hennes avdøde mann var keramikere og at hennes mann hadde fått Kongens fortjenestemedalje for sin kunst og at hennes hjem nå kanskje skulle bli museum.  Hun fortalte også om de gamle bygningene rundt kirken og det nye rådhuset.  Artig dame! 

I tillegg til alt dette var vi oppe ved sølvgruvene i Saggrenda, en tur oppover Numedalen (må være dalen Gud glemte.....) og innom Nøstetangen Museum på Hokksund.  

Nå har vi lagt opp en fin rundtur med kultur og natur til DnC-gjengen i juli.  Den blir litt annerledes enn vi hadde tenkt på forhånd.  Vi vet det jo fra før, men erfarte nok en gang: Skal man legge opp et arrangement for andre, så må man selv ha besøkt stedene først.  

Tilslutt noen ord om service i Norge.  Vi stoppet på et sted som het Lampeland for å spise middag på Lampeland Hotell.  Vi skulle ha en rask rett i kafeen og bestilte kjøttkaker som sto på menyen.  Men nei da, det var de utsolgt for......   Jaha, da får vi ta noe annet..... Da fikk vi beskjed om at det var EN times ventetid på maten.  Vi forlot selvfølgelig stedet uten mat.


Hva er det for slags ledelse på et sånt sted?   Nå hadde de mulighet til ekstra salg og inntekter på 1. mai, og istedet sendte de kundene ut uten mat.  Og sultne folk er alltid sure.  De kommer aldri igjen.  Skjerp dere Lampeland Hotell.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar