tirsdag 28. mai 2013

The great Gatsby


Vi husker filmen fra 1970-tallet med Robert Redford og Mia Farrow i hovedrollene.  En flott film med Robert Redford i hvit dress og mange vakre mennesker.  Nå ville vi se den nye utgaven med Leonard Di Caprio og Carey Mulligan i rollene som Gatsby og Daisy.

Filmen handler om livet til nyrike oppkomlinger i 1920-tallets New York hvor børsene steg til himmels og noen ble ekstremt rike både på aksjer og mer lyssky virksomhet.  Gatsby var en av dem som ble rik ved ulovlige forretninger, og han holdt de mest overdådige fester for New Yorks dekadente sosietet.

Bak fasaden skjulte det seg en tidligere fattiggutt som forelsket seg i en rik pike som nå var godt gift til gamle penger, og som bodde på andre siden av bukten på Long Island. Gatsby virkeliggjorde den amerikanske drømmen om rikdom for å få Daisy, men endte dette lykkelig?   


Leonardo Di Caprio er en sjarmerende Gatsby med ypperlig spill, men er han like god som Robert Redford???  


Daisy, Daisy .... ja, hun er en svak og uselvstendig kvinne gift til gamle penger med en slask som også driver med lyssky virksomhet og andre kvinner.  Carey Mulligan fikk i hvertfall frem svakheten, men gjorde ikke sterkt inntrykk på oss.  Nei, vi husker Mia Farrow vi.....

Filmen er i 3D, og det er første gang vi har opplevd dette på norsk kino -  veldig spesielt og annerledes.  De store festene ble ekstremt levende og det samme ble nærbildene av mennesker.  Naturbildene imidlertid er og blir Hollywood-kulisser med kunstige blomster, bomullssnøkorn og merkelige farger.

The Great Gatsby er en overdådig film med alle effekter, men litt for mye action og kunstferdig festivitas etter vår smak.  Til tider er filmen direkte kjedelig.  Gamle gode Gatsby med Redford og Farrow er nok best.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar