tirsdag 30. juli 2013

Blaafarveværket


Sommerturen ble avsluttet med et besøk på Blaafarveværket, og her er det "kaffidråpa" før omvisning i utstillingen "Munch og malervennene på Modum".  Utstillingen er en del av feiringen av 150-års dagen for Edvard Munchs fødsel.


Det var Frits Thaulow som samlet en flokk unge norske malervenner til Friluftsakademiet på Modum i 1883, og  ideen var at maleriene skulle gi en sant bilde ved at hvert malerstrøk ble gjort på stedet foran motivet.  Malerne satt altså ute og malte i all slags vær og med varme klær.

Utstillingen viste bilder av Munch-vennene Jørgen Sørensen, Karl Jensen-Hjell, Gustav Wentzel og Kalle Løchen i tillegg til Edvard Munch selv  og  Frits Thaulow.  Det var mange fine bilder, og interessant å se ukjente Munch-bilder som var lånt ut fra private samlere.  I tillegg lærte vi litt mer om den unge Munch og hans venner.



Takk til gode venner for en fin helg med masse kultur og koselig sosialt samvær.  Sommerturen er blitt en god tradisjon, og vi diskuterte allerede neste års reisemål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar