tirsdag 2. juli 2013

I de beste hjem


Gårsdagen sto i kulturens tegn.  På formiddagen var det Munch på Nasjonalgalleriet og koselig utelunsj sammen med Dalia, og på kvelden fransk film på Saga med min kjære. Munch kommer jeg tilbake til når vi har sett del 2 av utstillingen på Munch-museet.

Men altså - fransk film av beste kvalitet sto på programmet i går kveld.  "I de beste hjem" har høstet gode kritikker og omtales som en imponerende prestasjon.

Filmens hovedpersoner er en frustrert og grinete fransklærer som synes elevene er for dårlige, hans kone som sliter med sitt galleri for samtidskunst, en elev som oppmuntres til å skrive stiler og infiltrere en middelklassefamilie og alle hverdagsproblemer som disse menneskene har.  Her er vi innom temaer som middelklassekjedsomhet, Europas handelsforhold til Kina, vennskap, skole- og samfunnklasser, ensomhet, skoleuniformer på skolen, den utleverende selvbiografiens utfordringer, utroskap, homofili, tenåringsangst, samtidskunst og statusjag, m.a.o. det vi mennesker sliter med.

Og det ender IKKE godt.


Eneste skuespiller som vi kjente var Kristin Scott Thomas som vi sist så i "Saras nøkkel".  Den unge skolegutten Claude spilles av Ernst Umhauer og gjør en fantastisk prestasjon.

Dette er fransk film på sitt beste.  Fascinerende! Se den gjerne!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar