fredag 16. august 2013

Martin Conrad


Årets sommertur "På Druen" ble lagt til vakre Moseldalen og Brauneberger Hof. Vingården har vært i familien Conrads eie siden 1558, og dagens eier, Martin Conrad, er 14. generasjon.

Brauneberger Hof

Allerede første ettermiddag var det klart for smaking av Moselviner, og det var eieren selv som med stolthet kåserte og ledet oss inn i vingården og Moseldalens vinverden.  Her er det kun hvitviner som gjelder, og spesielt Riesling.  Vi lærte at det er tre ting som avgjør en vins kvalitet:

  • jordsmonnet
  • klimaet
  • og dyktigheten til produsenten

Vi skulle egentlig smake på seks viner, men vi fikk ni...   Ja da, det var spyttemugge, og den ble flittig benyttet.  Det var en hyggelig, livlig og lærerik ettermiddag, så neste gang blir det kanskje vilt og hvitvin i vinklubben.  

Etter smakingen benket vi oss rundt bordet i hotellets hyggelige restaurant og nøt en tre retters middag med lokale spesialiteter og et par flasker Riesling.  Hyggelig start på studieturen.  ...Og veldig moro å komme tilbake til Moseldalen.  Dette var jo nesten nærområdet vårt da vi bodde i Luxembourg.



Martin Conrad 





Jan Håkon studerer dokumentasjonen




En liten kosestund ute

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar