lørdag 17. august 2013

Moseldalen

Moseldalen er usedvanlig pittoresk og vakker med små byer, masse blomster og lier med vinranker på alle kanter.  Vi bodde i Brauneberg, 7 km syd for Bernkastel Kues, og første dagen gikk turen inn til Bernkastel. Det var veldig koselig å komme tilbake til denne byen som vi har besøkt så mange ganger tidligere.  Hver gang vi hadde norske gjester i Luxembourg gikk turen oppover Mosel til Bernkastel.  De vakre bindingsverkhusene med blomster og fontenen midt i byen var akkurat som for 30 år siden.....


Bernkastel Kues


Moseldalen


Bernkastel Kues

Moseldalen

Vi startet dagen med en båttur på Mosel med "Moselperle".  Solen skinte og alle koste seg ombord.

Ombord på Moselperle


En måtte jo kjøre.....


Moseldalen

Da båten la inntil Bernkastel etter endt tur, var assisterende reiseleder et øyeblikk på "det lille rommet", og plutselig la båten fra og ga fart.    Resten av "På Druen" sto på kaia og vinket, mens fruen måtte bli med på en halvtimes tur sammen med mannskapet.  Tilbake i Bernkastel, fikk hun jobb som matros (matrise.....) og hjalp mannskapet med tauet... Fint å være til nytte!

Fru matros


Onsdag gikk turen til Tysklands eldste by, Trier.  Også denne byen er en gammel "kjenning".   Den er kun 5 mil fra Luxembourg, og det var hit vi reiste på lørdager for å handle.  Trier har en romersk port, Porta Nigra, som er på UNESCO's verdensarvliste, og dette er byens fremste attraksjon.  

Et ørlite glass (d.v.s. mugge) Riesling på torget ble det også tid til før vi fortsatte turen til Luxembourg.

Porta Nigra
Riesling i Trier

Du verden så koselig det var å komme tilbake på kjente trakter.  Vi har vært her noen ganger siden vi flyttet hjem i 1980, men det går noen år mellom hver gang.  Det meste var som før inne i byen, og vi fant raskt Place d'Armes, byens hjerte.  Her spiste vi lunsj på vår gamle stamkafe, Restaurant l'Academie.  Tenk at den samme restauranten eksisterer fremdeles og ser akkurat likedan ut.

Vi avsluttet besøket med en tur til Dommeldange hvor vi bodde den gang, og boligblokken var akkurat som før.  Den store forandringen var alle nye boliger og et stort hotell som var bygget ved siden av.

"På Druen" på Place d'Armes


Luxembourg

Etter Luxembourg-besøket, gikk turen raskeste veien tilbake til Brauneberg.  Vi måtte jo ha litt tid til  "dolling" før kveldens "Romantische Candlelight Menü".  Men det er en egen historie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar