søndag 18. august 2013

Hildegard von Bingen-Menü


Så var kvelden kommet til "Ein Romantisches Candlelight-Menü mit 4 Gängen begleitet von korrespondierenden Weinen" - intet mindre.

"Hildegard von Bingen-Menü" var navnet, og gjennomgående grønnsak var fenikkel. Hotellet har en hovedgrønnsak hver måned, og i august var det altså fenikkel.  Vi bruker jo stort sett fenikkel til fisk, men her var den benyttet i alle rettene bortsett fra desserten.

Hvorfor Hildegard von Bingen var blandet inn vet vi ikke, men vi fant ut at hun var en abbedisse født i 1098 og kåret til helgen i den katolske kirke i 1324, så da vet vi det.

Bordet var nydelig dekket med rognebær og vi hadde "stylet" oss litt ekstra.  Vår serviceinnstilte kelner ønsket velkommen og introduserte menyen.  Mellom hver rett holdt han et foredrag om neste vin og dens historie.  Dessverre gikk foredragene på tysk og i en rasende fart, så det var vanskelig å få med seg detaljene, men vinene smakte fortreffelig. 


Festbord pyntet med rognebær






Så til maten.  Forretten var marinerte krepsehaler i små fenikkelskip med urtesalat og en blomst.....
Forretten

Consomme av fenikkel og tomat med basilikum og tykkmelkboller og en blomst.... 
Suppen

Rosastekt andebryst fra Janshenhof på lavendel- og honningjuice og dampkokt appelsinfenikkel, sesamboller og en blomst.....
Hovedretten

Hjemmelaget rosenkremis med sviskekompott, jordbær og blomster.......
Dessert
For en middag og for en kokk.  Han kom ut og mottok stor applaus.  Vel fortjent.

Men neste morgen sto vi like fornøyet og tok et lite glass champagne til frokost..... før hjemreise.  Reiseleder og sjåfør Arild kjørte oss trygt langs Mosel og så langs Rhinen til Rüdesheim hvor vi spiste lunsj.  Deretter gikk ferden direkte til Frankfurt Lufthafen og SAS til Gardermoen.


Vinklubben "På Druen" har gjennomført nok et klubbmøte av høy kvalitet.  Hvilken herlig gjeng!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar