tirsdag 6. august 2013

Multer og tak


Vi har hatt en ny herlig uke på Chateau Magnifique - litt arbeidsleir og litt treningsleir. Første post på programmet var montering av nye beslag på vindskiene.  Og når Arild setter i gang, så går det unna.  Alle tre hyttene hadde fått nye beslag og arbeidet var avsluttet innen lunsj første dag.




Så var det noen dager med sol, mys, bøker og fjellturer.  Søndag tok vi turen innover mot Sølen for å se etter multer.  På de vanlige multemyrene var det lite å se og bladene var brune og tørre.  Enten har det vært for kaldt i mai/juni eller for tørt i juli.

Men vi fant da noen....


... ja faktisk så mange at vi har til juledesserten.  Nå ligger alle modne og fine på benken klare for fryseren.  Det blir jul i år også.


En rast må til i det vakre fjellandsskapet.  I bakgrunnen skimtes Sølen som var helt snøfri nå.



Men ikke før var vi tilbake på hytta, så var det mer arbeid.  Taket skulle klippes og gjødsles, og ved hjelp av assistenten (hustruen) fikk slottsherren gressklipperen opp på taket.  Mye rart som skal gjøres når man er innehaver av et "chateau"....


Neste prosjekt nå er nye takrenner i tre, men det er først om et par uker.  Nå står Dovrefjell og andre opplevelser for tur først.  Snøhetta er på hele 2.286 m..........

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar