mandag 26. januar 2015

Celtic Women


Vi hadde gledet oss til konserten med Celtic Women, og vi ble ikke skuffet.  Celtic Women ble satt sammen av den tidligere musikalske lederen av Riverdance, og formålet var å tilfredsstille amerikanernes forkjærlighet for musikk med irske elementer og dans ispedd fantastisk fiolinspill, nydelig sang og vakre kvinner i vakre kjoler.  

Celtic Women har vært en kjempesuksess, solgt over 50 millioner plater og gjennomført en rekke verdensturneer.  I dag beskrives Celtic Women som verdens mest kommersielt vellykkede gruppe. 


Repertoiret besto av tradisjonelle keltiske og irske sanger, ballader, trommer, litt riverdance (av 2 menn), ørlite opera og klassikere som "Amazing Grace" og "You raise me up"  (skrevet av Rolf Løvland, som også befant seg i salen).  Det gikk frysninger nedover ryggen når "Amazing Grace" ble fremført sammen med sekkepipe. Utrolig vakkert og stemningsfullt.

Lørdagens konsert var premiere på Celtic Womens 10th Anniversary Tour og ble holdt hjemme i Dublin hvor alt startet for 10 år siden.  Gruppen turnerer mest i USA, men på denne turneen står også flere europeiske byer på programmet.

Vi storkoste oss sammen med et begeistret publikum i Dublins musikalske storstue 3Arena.  Deretter spaserte vi langs elven Liffy tilbake til hotellet hvor vi tok en GUINNESS for å komme oss litt ned igjen før natten.

En strålende opplevelse.  Vi koste oss!

Celtic Women

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar