torsdag 29. januar 2015

Romeo og Julie


I går hadde jeg nok en gang en fantastisk ballettopplevelse i Operaen, nemlig kjærlighetseventyret ROMEO og JULIE.

Dalia hadde sett balletten tidligere i London, men dette var første gang for meg.  Du verden så vakkert og dramatisk.  Vår favoritt Maiko Nishino danset Julie og brasilianske Lucas Lima Romeo. De største øyeblikkene for meg var da Romeo på slutten av forestillingen danset med den skinndøde Julie "Dødsdansen" - helt utrolig hvordan hun spilte død og livløs og hvordan han hentet henne opp fra gulvet og svingte rundt flere ganger.  Makan!

Men det var mange andre flotte prestasjoner og vakre scener og nydelige kostymer - alt til Prokofjevs deilige musikk.  Vi nøt hele forestillingen!!!

Romeo og Julie
Jeg fant ikke noe bilde av Maiko Nishino i rollen som Julie, men synes bildet nedenfor av Maiko og hennes 6 måneder gamle baby er søtt.  Allerede 6 måneder etter fødselen danset hun i Svanesjøen - fantastisk danser.

Maiko Nishino og baby
Som vanlig, var vi på introduksjonen hvor en engasjert pianist orienterte om Prokofjev, hans liv og musikk og om ballettens handling.  Det er alltid smekkfullt på disse introduksjonene, som er et veldig flott tilbud til publikum.

Før balletten, spiste vi taco i en ny taco-restaurant i Paleet.  Den ble omtalt for å ha tatt taco til nye høyder, og det kan vi underskrive på.  Vi har aldri tidligere smakt taco med"pulled pork" og "braised beef cheeks", men deilig var det.  

Nok en svært hyggelig kulturell aften sammen med kjære Dalia, og det skal snart bli flere .... Følg med!! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar