fredag 6. februar 2015

Melgaard + Munch


Fruen var litt "uggen" i halsen, så det ble hverken yoga eller skitur i går.  I stedet ble det en kulturell utflukt til Munch Museet og utstillingen "Melgaard + Munch" inkludert deilig lunsj i Cafe Edvard.

Vi hadde lest om denne kontroversielle utstillingen i avisen, men den overgikk nok våre villeste fantasier.  I billettluken ble vi spurt om vi var klar over hva vi skulle se... (advarsel.....) og fortalt at vi kunne bli provosert.  De fortalte også at det ville komme en diskusjon om evt. aldersgrense for utstillingen i "Dagsnytt 18" i går kveld.

Vel, vi er ikke "skuggredde", så vi vandret inn med godt mot.  Dette var spesielt og interessant.  Her var Munchs 100 år gamle bilder og Melgaards  ekspressive bilder, installasjoner, videoer og tekstiler satt sammen på utrolig mange finuerlige måter. Ja, det var provoserende, men vi har da sett provoserende kunstutstillinger tidligere.   Det tok ikke mange minuttene før vi forsto at Melgaard var homofil da mye av kunsten var variasjon over det mannlige kjønnsorgan og den homofile akten. Utstillinen var mangfoldig og utrolig fargerik - ja, et skikkelig eventyr faktisk.

Melgaard + Munch
Melgaard + Munch
Bjarne Melgaard (født 9. september 1967 i Sydney) er en norsk billedkunstner. Melgaard er utdannet ved Statens kunstakademi i Oslo, Jan van Eyck-akademiet i Maastricht og Rijksakademie i Amsterdam. Han bor og arbeider i New York.
Melgaard er mest kjent for sine uttrykksfulle malerier, installasjoner, foto og videoverk. Motivene i hans kunst er inspirert av den norske black metal-musikkulturen og det homofile S/M-miljøet.
Melgaard regnes som en av Norges mest sentrale nålevende kunstnere.

Bjarne Melgaard
Bloggeren anbefaler absolutt et besøk på Munch Museet for å se denne utstillingen.  Du blir garantert både imponert og provosert.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar