Denne uken gikk Ørjan Johannessen fra Austevoll helt til topps i Bocuse d'Or i Lyon og ble verdensmester i kokkekunst 2015. Kveldens vertinne Gunn hadde satt sammen aftenens meny med tre av hans oppskrifter:
- Grønne asparges med spekeskinke og eplesirup
- Pannestekt skrei med eggesmør og potetstappe av mandelpoteter
- Tilslørte bondepiker med ostekrem
og alt smakte fortreffelig akkompagnert av utsøkte viner fra Frankrike og Italia. Det må tilføyes at bordet var dekket med gull og norske flagg til ære for Ørjan. Kreativ vertinne.
Men før vi kunne nyte dette utsøkte måltidet vanket det vintesting og vanskelige oppgaver, som vanlig.
Vi fikk utdelt luktbeskrivelse av to italienske og to franske viner og skulle vurdere disse. Noen kjente duftene, mens andre syntes dette var vanskelig. Tilslutt var det blindtest av en av de vi hadde smakt på, og vinnerlaget ble May-Brith, Jan Håkon og Arild. Vi andre var helt på "bærtur".
"På Druen" med gjester |
God mat og gode venner |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar