mandag 28. desember 2015

En mann ved navn Ove


Så er den blitt film - boken om den gretne gamle gubben Ove som gjør mange forsøk på å ta sitt eget liv, men som mislykkes hver gang.

Bloggeren hadde lest boken i lesesirkelen, og i går inviterte hun far og sønn på kino for å se "En mann ved navn Ove".  

59-åringen Ove mister uventet jobben han har hatt i 43 år og er en svært ulykkelig mann etter at hans kjære hustru Sonja døde av kreft.  Han er nabolagets hissigste ordensmann, som for noen år siden ble kastet ut av styret i borettslaget.  Men det bryr ikke Ove seg noe om, og han styrer fremdeles fellesarealene med jernhånd.  Da høygravide Parvaneh med familie flytter inn i rekkehuset over veien og ved et uhell rygger inn i Oves postkasse, blir det starten på en komisk og varm historie, og etter hvert trer også Oves menneskelige og varme side frem.

Filmen er en komedie med et dypt alvorlig bakteppe og er basert på Fredrik Backmanns suksessroman med samme navn.  Den handler om kjærlighet, vennskap og nødvendigheten av å ha godt verktøy og riktig bil ... Saab.....

Jeg syntes filmen var bedre enn boken, og mine to inviterte så også ut til å kose seg.  "Det var en bra film", sa Marius.  Det samme sa gemalen.

Hjemme ventet fonduemiddag i de sene kveldstimer.  Koselig med jul.

En mann ved navn Ove 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar