tirsdag 12. januar 2016

The tsunami of Love


Min gode venninne Sidsel er en foretaksom dame.  Etter at hun og Per Morten opplevde tsunamien i Thailand i 2004 har hun drevet et utstrakt hjelpearbeid for barn i Thailand.  Det er hennes måte å gi noe tilbake til det thailandske folk som ga hjelp og omsorg til alle rammede i 2004.

Hennes organisasjon "KOM YI PENG" (betyr lyslykt på thai) har gjennom årene gjort mye for foreldreløse og traumatiserte barn i Phuket og Kao Lak.  Jeg nevner:

  • fadderordning
  • bygging av bibliotek
  • bygging av nytt kjøkken i barnehage
  • leker og tegnesaker i massevis til barna
  • sykurs for mødrene
  • symaskiner, rullestoler, rullatorer etc. brakt til Thailand av Sidsel personlig og hennes venninner på årlige dameturer
  • mye mer som jeg ikke husker
I 2005 reise Sidsel og Per Morten tilbake til Thailand for å bearbeide sine opplevelser, og det var da hun kom over en samling vakre batikkbilder malt av barn (små og store) som hadde opplevd tsunamien.  Sidsel kjøpte bildene og tok dem hjem til Norge.  Her ble de vist på Akershus Festning ved ettårsmarkeringen av tsunamien, og tilstede var Dronning Sonja, Kronprins Haakon, den thailandske ambassadøren og støttegruppen etter flodbølgekatastrofen.  Etter det har bildene vært vandreutstilling "The tsunami of Love". Nå ønsket Sidsel å avslutte vandreutstillingen ved å auksjonere bort bildene til inntekt for utdanning av jenter i Thailand.

I går inviterte modige Sidsel sammen med den thailandske ambassaden til presentasjon og auksjon i Kolben Kulturhus på Kolbotn.  Tilstede var også tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (statsminister i 2004), ambassadører fra Thailand, China og Ungarn, Kolbotns nåværende og tidligere ordfører, samt venner og bekjente.

Sidsel presenterte prosjektet, og deretter var det taler av den thailandske ambassadør, tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og Kolbotns ordfører, samt kunstneriske innslag med sang og diktlesing.  Den thailandske ambassaden stilte med thailandsk mat, og noen bilder gikk under hammeren.  

Det vanskelige føreforholdet må nok ta ansvaret for at oppslutningen var mindre enn forventet, men Sidsel virket fornøyd med de 20.000 som kom inn i går.  Resten av bildene selges etterhvert både gjennom nett og nettverk.  

Vi kjøpte samlingens fineste bilde i vakre farger og med bilde av en elefant.  



Ordfører i Oppegård, Thailands ambassadør, Oppegårds tidligere ordfører, Sidsel, Kjell Magne Bondevik og Ungarns ambassadør

Samme gruppe minus Kjell Magne Bondevik pluss Chinas ambassadør med frue

Fornøyd kjøper og selger

Sidsel presenterer prosjektet

Lyrikk av Vigdis Jordal

Vakker sang av Gabriella Kinde Øverland

Det var en hyggelig formiddag.  Man treffer alltid interessante og koselige mennesker når man tar seg en tur ut.  I går kom vi i prat med lyrikklesende Vigdis Jordal som har realisert sine drømmer - sagt opp fast stilling, opprettet hjelpeprosjekt i Gambia (Heartlift), lever av å holde foredrag om engasjement og begeistring og reiser litt rundt i verden....  nesten som oss - bare at vi er "trygda...."

Jeg er imponert over Sidsels mot og engasjement.  Vel blåst Sidsel.  Og god tur til Thailand igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar