onsdag 31. august 2016

Gulljubileum ELG


Dagen opprant med sol og vakkert høstvær, og kl. 10:30 møttes 70 forventningefulle gulljubilanter utenfor Eidsvollbygningen.  Første post på dagens jubileumsprogram var omvisning i den nyrenoverte Eidsvollbygningen etterfulgt av lunsj anno 1814.  Det var gledelige gjensyn, og skravla gikk som i en førsteklasse på barneskolen.

Vi hadde bestilt en utvidet omvisning på 1,5 time (1814 - krangel og enighet), og forsamlingen ble delt inn i tre grupper.  Det var flinke guider og interesserte studenter, og tiden gikk kjemperaskt. Under den påfølgende lunsjen var summingen og gjensynssamtalene så høylydte at det var nesten umulig å få ønsket velkommen......

Jubileumsfeiringen fortsatte med samling på vår gamle skole Eidsvoll Landsgymnas (nå Eidsvoll Videregående Skole) hvor vi ble mottatt av inspektør Jørgen Neumann (sønn til vår kroppsøvingslærer Britt) og fikk en fin orientering om dagens skole.  Det tradisjonelle gruppebildet på trappen ble selvfølgelig tatt og vi fikk vandre rundt og mimre.  Veldig koselig.


Jubilantene samlet på ELG

EB samlet i sitt gamle klasserom
Etter dette særdeles interessante besøket kjørte alle til Hurdalsjøen Hotell hvor kveldens festmiddag ble avholdt.  Komiteen (Åse, Vigdis, Halvor, Karin og Anne) hadde gjort gode forberedelser, og toastmaster Berit og hovedtaler Arne var meget flinke.  Deretter kom alle mimrerne med historier fra skoledagene, og stemningen var svært god. Det ble mimret om gistne vegger, utedo, matpakker i post hjemmefra, eplekasser fra onkel i Hardanger, muggent stikkelsbærsyltetøy, intet kjøleskap og enkle kår, men sterke vennskap og møter med ungdom fra kroker og kriker rundt i Norge.  Som den hjemmeboende (fra Eidsvoll) Kjell Høibraaten sa: "Eidsvoll var multikulturelt allerede på 1960-tallet...." Middagen ble avsluttet med en glitrende takk-for-maten tale av Ingrid.  

De gode samtalene fortsatte utover kvelden og natten (for noen). Bloggeren var sliten og utladet etter dagens program og hadde ikke "lakenskrekk" denne gangen.

En fin dag fylt av mange gode minner, glede og vemod.  Tenk at det er 50 år siden....   

Som den gode Geir Gundersen skrev på facebook dagen etter: "Eg vaknar med fryd - etter eit varmt og levande gjensyn med gode folk, velsmakande måltid, fine samtalar på tomannshand.  ELG i våre hjarta!  TAKK!"  (Denne uken har han morgenandakten i NRK om trøyst.)

Komiteen (Åse, Vigdis, Halvor, Karin og Anne)
Inger, Bjørg og Turid fra EB

Marit, Even og Ingrid fra EB

Solveig, Bjørn og Karin fra EB

Anne-Britt, Anne, Thorbjørg og Mari fra EB




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar