mandag 22. august 2016

Mer chateau-liv og flere topper


Vi fortsetter vår jakt på alle "Ti på Topp Rendalen 2016", og Kværnesvola 914 moh (tidligere brannhytte) var målet da Margrethe og Alexander var med.  Vi hadde vært på Kværnesvola flere ganger tidligere, men gått opp en annen og mye lettere vei enn topp-turen.  Her var det nemlig rett opp og 600 meters stigning på ca. 2 km.  De unge sprang raskt oppover og satte blide og fornøyde i brannhytta da vi ankom, men vi greide det vi også..... både opp og ikke minst ned.  Viktig å trene knærne til Samaria-turen på Kreta.

Alexander hadde bestilt en tre retters til middag, og slik ble det.  Til dessert var det Alexanders pannekaker med mors rørte blåbær og vaniljeis - nam nam...

Kværnesvola
Så var det Nydammen og Stenfjellet - en tur som var litt lengre enn vi hadde forutsatt og været litt mer skiftende enn ønsket.  Vi gikk ca. 9 km t/r, men siste kneika opp på Steinfjellet må vi ta senere i høst.  
Nydammen 
Så kom sommeren igjen, og med det en super tur til Skardkampane ved Storsjøen.  Dette var et turområde vi aldri hadde funnet uten "Ti på Topp", men du verden så flott.  Turen var ikke så lang,men bratt nok og med fantastisk utsikt over Sjorsjøen fra turmålet.  Her var det stupbratt ned, men strålende sted for magnifike bilder av turistene og Storsjøen.

Skardkampane
Nok en flott dag, og nok en flott tur - til Klettane i Sjølimarka denne gang.  Vi kjørte innover Flendalen ca. 20 km til startpunktet, og gikk derfra nokså bratt oppover til Klettsetra og videre innover til Klettane.  Nå var vi liksom på baksiden av vårt vanlige skiterreng, og det var mulig å gå videre herfra til Østvollen og Rensjøen.  Vårt mål denne gang var imidlertid stempel og bekreftelse på nok en topp, veldig fint.

Klettane (Sjølimarka)

Vi har nå tre (fire hvis vi skal på Stenfjellet en gang til) igjen, og de planlegger vi å ta senere i høst. Det er nokså lang reisevei til disse, så vi må planlegge ut fra vær og føre.  Den lengst bort ligger helt i Alvdal.

Det var forøvrig veldig koselig å være sammen med Margrethe og Alexander noen dager. De nøt fjellivets gleder mens deres nyinnkjøpte hus på Korsvoll pusses opp.

De unge besteg forøvrig Sølen 1755 moh i løpet av uken - spreke folk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar