onsdag 31. august 2016

Fredrikstad (Isegran og gamlebyen)

Høstens første tur med Markatraverne gikk til Fredrikstad med besøk på Isegran og gamlebyen. Hele 26 personer (flere nye) møtte frem, og Gunnar (som bor i Halden) hadde lagt opp en interessant vandring på historisk grunn.  I Fredrikstad har de Byferga som er gratis og som frakter folk og sykler mellom de forskjellige stedene langs elva.  Veldig fint og praktisk transporttilbud som vi benyttet.

Vi startet på Isegran hvor TV-opptakene av ANNO ble gjort.  Jammen så det annerledes ut enn på TV - mye mindre - det er utrolig hva man kan gjøre med TV-kameraer.  De kulisser som ble benyttet under TV-innspillingen sto fortsatt, men skal rives om kort tid (de var jo bare papp....)

Vi besøkte Bjørshoels verksted som reparerer gamle trebåter og tok deretter Byferga oppover og nedover elva før det var matpakkelunsj på vollene.  Deretter var det vandring i gamlebyen og besøk i forskjellige gallerier.  Rundturen ble avsluttet med "en tår for tørsten" på en koselig "kneipe" med en usedvanlig hyggelig servitør fra Litauen.

Markatraverne klare for Fredrikstad
Isegran
Isegran
Arild i samtale med trebåtentusiast Olav Bjørshoel
Lunsj på vollene
Vakker keramikk i gamlebyen
Arne beskuer bilder i gamlebyen
Glasskunstverksted i gamlebyen
Det er artig med disse byvandringene vår og høst, og Gunnar er en mester i å finne nye områder.  Hva blir det neste?  Takk for en fin dag Gunnar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar