tirsdag 6. september 2016

Kistefoss

En vakker sommerdag møttes de tre gratiene Gunn, May-Brith og Karin til kunst, lunsj og hyggelig prat på Kistefoss.  Dette var Gunns første skikkelige utflukt etter en lang sykdomsperiode, og det gikk helt fint.

Kistefoss-museet ligger ved Jevnaker, og har, i tillegg til industrihistorisk museum, en vakker skulpturpark, utstillingslokale for skiftende utstillinger, butikk og koselig kafe med hjemmelaget mat. Vi hadde alle vært der tidligere, så vi konsentrerte oss om parkens nye skulpturer.  Begge var vakre og svært spesielle.

Den aller nyeste, "River Man" ble innviet bare noen dager før vårt besøk.  Her er flytende bronse helt ut i elven, og så har naturen gjort resten - meget vakre skulpturer.  Det er det danske kollektivet A Kassen som har laget skulpturen.

River Man
Den andre nykommeren var både spektakulær og spennende og bar navnet "Veien til stillhet".  Også denne var laget av en dansk kunstner - Jeppe Hein.  Her vises vannets bevegelse i en labyrint med masse speil, meget flott.  Her var det mulighet for den kreative fotograf og blogger å knipse spennende bilder, og bildet nedenfor er jeg faktisk stolt av.

May-Brith, Gunn og Karin i "Veien til stillhet"
Vi ruslet rundt, koste oss i det vakre været og avsluttet besøket med deilig lunsj bestående av hjemmelaget tomatsuppe og hjemmelaget grovbrød.   Vi liker skikkelig mat.

Veldig koselig dag.  Vi må ta flere slike utflukter!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar