Endelig "På Druen" igjen..... etter ett år. Det var jammen på tide. Alle hadde savnet møtene våre,- og ikke minst den årlige studieturen.
Møtet var hos Gunn og Jan Håkon, og startet med en spansk sherry (som Jan Håkon hadde plukket ut) og det tradisjonelle "familiebildet".
Deretter gikk vi løs på kveldens oppgaver som var svært vanskelige. Vi skulle finne lukter og smak av fat og lakris, tippe land og drue. Heldigvis fikk vi litt hjelp av vertinnen som sa at det var et av de gamle vinlandene, og vi landet på Spania og tempranillo-druen. Hvem som hadde riktig og feil husker jeg ikke, men det er ikke viktig heller.
"På Druen" samlet igjen |
Bordet var flott dekket til Hallowen, og menyen var dansk etter at vertskapet nettopp hadde vært i Danmark. Vi startet med rosenkålsalat (har aldri tenkt på rosenkål i salat tidligere), og det smakte friskt med appelsin, epler og mandler i.
Deretter fulgte hamburgerrull (innkjøpt i Danmark) med kalrabistappe, sprøstekt bacon, champignonsaus og Amadinepoteter glasert i sukker og dekorert med dødningeholdeflagg....
Jan Håkon sto for desserten som var et gedigent ostefat med alle hans hjemmelagede syltetøyer og chutneys. Nydelig middag og koselig selskap.
Jan Håkon hadde også forberedt forslag til neste års studietur, og vi ble enige om Jerez de la Frontera i Spania i september 2017.
Vi er i gang igjen, og neste møte blir i Bakkeveien 25. februar. Først skal alle klubbens medlemmer både hit og dit......
Hallowen |
Rosenkålsalat |
Glaserte poteter |
Jan Håkons osteanretning |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar