tirsdag 1. november 2016

Bokkedalen og Holtmarka


Det nydelige høstværet fortsatte, og vi fortsatte vår utforskning av nye turområder.  Fredag tok vi turen til Styrimarka i Eidsvoll og gikk en fin tur til Bokkedalen.  Dette er et turområde vi aldri har hørt om tidligere, men vi fant det på www.ut.no og her sto de positive overraskelsene i kø.  

I dette området har frivillige ildsjeler ryddet og merket flotte turstier, de har lagt ut klopper i myrene og bygd en flott gapahuk/leirplass i Bokkedalen. Ja, dette er langt mer enn en gapahuk - det er en skikkelig leirplass med flott oppbygd bålplass/grill, bord og benker og presenning til å trekke over. Her var det kaffe, masse ved og statistikk over besøk.  I fjor hadde over 15.000 besøkt Bokkedalen, og i år håpet de på enda flere. Helt fantastisk. 

Vi gikk en runde på ca 7 km i pent terreng litt opp og ned.  Veldig fin tur i flott høstvær. 

Bokkedalen
Søndag bestemte vi oss for å utforske Holtmarka på ny.  Vi har forsøkt tidligere, men ikke funnet helt ut av det, men nå lykkedes vi.  Turen startet ved Henniemoen og vi gikk først til Holtsetra og deretter til Hvamsetra.  Det var fine merkede stier og lett turterreng, men lite folk.  Noen traff vi da, og det viste seg at de hadde gått opp fra Neskollen.  

Vår søndagstur var på ca. 9 km med en liten rast ved Hvamsetra.  Her har det stått rester etter seterhus tidligere, men de er borte nå - dessverre.  Vi vil nok utforske Holtmarka mer senere.

Masse fine turområder i nærområdene.  Det gjelder å utforske, og til det er nettet fabelaktig.

Holtmarka

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar