søndag 9. april 2017

Bucuresti


Bucuresti og Romania tok imot oss med blomstrende magnolia, sol og sommer.  Så utrolig deilig å se blomster og grønne parker allerede i mars.  Vi hadde valgt helt riktig tidspunkt for vår tur hit.

Vårt første møte med Bucuresti var gamlebyen og Hotel Rembrandt.  Hotellet er smalt med kun to rom i hver etasje (ett mot gaten og ett mot bakgården), fem etasjer høyt og en koselig liten restaurant med bord ute og inne. http://www.rembrandthotelbucharest.com  I smågatene rundt myldret det av koselige spisesteder av alle slag og noen kirker og den rumenske sentralbanken innimellom. Vi hygget oss med salatlunsj i solen, og avsluttet første dagen på Grand Cafe Van Gogh http://vangogh.ro/  Skulle nesten tro at vi var kommet til Nederland....

Magnoliablomstring

Hotel Rembrandt

Grand Cafe Van Gogh

En "Harrytass" med singlet og rosa ryggsekk.....

Ortodoks kirke i nabolaget 

Gamlebyen med ny reklame

Berømt bokhandel i Bucuresti (hadde mye mer enn bøker) 

Nøkkelknippe til vårt nye hjem......

Neste dag startet med besøk i Palace of Parliament, men det kommer i egen post.  Deretter spaserte vi rundt og tittet på paradegatene til Nicolae Ceausescu og andre gater.  Her var heftig trafikk med utålmodig tuting og stille smågater med små kirker og hyggelige parker.

Dagen ble avsluttet med matkunst av ypperste klasse på Bucurestis beste restaurant "The Artist" http://theartist.ro/.  Vi hadde funnet restauranten på Tripadvisor og forhåndsbestilt bord.  Det må man her. Restaurantens "gimmik" var at man kunne bestille "spoon tasting", d.v.s. at man kunne besillle alle forrettene på menyen som forrett og fikk en skje av hver.  Det samme med hovedrettene og desserten.  I tillegg kom det fancy retter "på huset" - har aldri opplevd maken.  

Dette var matopplevelser på det høyeste nivået vi noen gang har opplevd.  Og prisen for hele "ballet" inkludert en flaske god rødvin var ca. 700,- kr. for to personer.  Bare vinflasken ville ha kostet det i Norge.   Servicen var ypperlig og det samme var engelskkunnskapene til servitørene.  Strålende avslutning på våre to travle dager i Bucuresti.  

Fancy rett "på huset" i en sky av tørris

Spoon tasting forretter 

Ingefærsuppe i reagensrør 

En dessert (husker ikke hva det var)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar