onsdag 9. januar 2019

Trinidad



Trinidad 500 år i 2014


Trinidad - Cubas tredje eldste by ble grunnlagt i 1514, og var således 500 år i 2014. Gatene ble anlagt labyrintisk for å forvirre sjørøvere, og de fører forbi mange prektige bygninger fra kolonitiden.  Byens velholdte arkitektur fra 1700 – 1800 tallet står oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.  Den nesten bilfrie bykjernen består av gater anlagt av rundstein (ballast på båter) og her sees alle typer farkoster som sykkeltaxi, hestekjerrer, tuc-tuc og fargerike dollargliser – alt for å friste turister.  Selv ble vi hentet av sykkeltaxi da vi ankom Trinidad med buss, og en stakkars kar festet koffertene våre  bak og to «fete» nordmenn oppi, og syklet så svetten haglet frem til vår Casa Particulares.
Sykkeltaxi i Trinidad



Vi må innrømme at vi ble svært skeptiske ved ankomst, men den skepsisen viste seg å være ubegrunnet.  Vi ble mottatt av familiens sønn som snakket godt engelsk og vist hvert vårt rom med eget bad.  I stuen/spisestuen var det kjøleskap til hvert rom fylt med kalde drikker og med litt av hvert av krimskrams rundt omkring – skikkelig koselig. Mer om Casa Particulares senere.





Parque Cespedes


Iglesia de la Santisima Trinidad


Plaza Major


Tårn i Trinidad preget på mynt


Vakker kunst (broderi, blonder og tegning) Yudit Vidal Faite www.yuditvidal.com


Gatebilde fra Trinidad


Håndbroderte barnekjoler fra kollektiv (Vi kjøpte en til Hedda)



Trinidads eldste hus


Snart jul i Trinidad



Første dagen i Trinidad ble benyttet til byvandring med en ung, kunnskapsrik og positiv guide, og vi ble vist både parker, katedraler, museer og koselige hus og restauranter.  Vakre Plaza Major er byens senter for turister, og her finnes de flotteste husene fra 1700 – 1800 tallet.  Her er det hvite benker og utsøkte skulpturer og lite som minner om at den øverste delen av plassen ble brukt til slavesalg frem til slaveriet ble avskaffet i 1880-årene. 

Trinidad er musikkens by, og det er levende musikk over alt, både inne og ute.  På La Escalinata – Casa de la Musica er det gratis levende musikk og dans under åpen himmel 365 dager i året.



Internettsurfing i Trinidad

En annen viktig park i Trinidad er Parque Cespedes, og dette er lokalbefolkningens foretrukne møtested – her er det nemlig internett.  Man kjøper et kort på kontoret til det statlige teleselskapet, og da kan man surfe på internett en time i Parque Cespedes.  Vi benyttet oss også av dette tilbudet selv om kvaliteten var så som så og mange sider var «not available» på Cuba.....

Tuc-tuc til busstasjonen 



Farvel Trinidad




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar