lørdag 18. september 2010

Oslo Bokfestival

En vakker høstdag var rammen rundt Oslo Bokfestival 2010. Jeg tok toget til byen for å møte min gode venninne Bente, og vi startet dagen med deilig lunsj på Theatercafeen. Stappfullt hus i den nyoppussede kafeen, noen kjendiser, kyllingsalat og hvitvin og en sur John Cleese spaserende utenfor.

Lunsj på Theatercafeen


Så gikk vi ned til Spikersuppa hvor det var "stinn brakke" med forfattere, bøker og kunder. Jeg kjøpte Cecilia Samartins siste bok "Mofongo" i gave til Marthe og fikk forfatterens hilsen i boken. Stor stas!

Cecilia er kubansk, men flyktet til USA under revolusjonen på Cuba. Hun skriver bøker fra Latin-Amerika,- Cuba, El Salvador, Mexico og nå Puerto Rico. Jeg har lest alle hun har gitt ut hittil og skal lese "Mofongo" også. Men bør kanskje la Marthe lese den først......

Karin og Cecilia Samartin



Så tok i en sving bort til Tatiana de Rosnay. Tatiana har engelsk, russisk og fransk bakgrunn, og bor nå i Paris. Hennes bok "Saras Nøkkel" er en gripende fortelling om en fransk jødisk families skjebne under 2. verdenskrig. Også hun har nå kommet med en ny bok som står på ønskelisten.

Tatiana de Rosnay


Palestinske Susan Abulhawa har skrevet "Morgen i Jenin",- den gripende fortellingen om historien sett fra en palestinsk families side. Susan ble intervjuet fra scenen, og det var interessant å høre hennes personlige beretning om et besøk til Jenin. To uker etter hjemkomst mistet hun jobben sin som biolog, og hun begynte å skrive det som nå er blitt en stor internasjonal bestselger.

Susan Abulhawa


Men dagens kulturelle utflukt var fortsatt ikke over. Vi tok trikken opp til Frognerparken hvor Bentes venninne Anni Onsager hadde ustilling av sine meget spesielle skulpturer i mosaikk. Hun har sluttet i sin lederstilling i næringslivet for å gå på skulpturskole i England ett år.... imponerende og modig. Flotte skulpturer og hyggelig dame.

Anni hadde utstilling sammen med Kristine Maudal som viste malerier. Utstillingen het "Shining eyes" ... no more, no less.... Moro å se hva driftige damer får til.

Anni Onsager og Kristine Maudal


En strålende lørdag i kulturens tegn som dessverre ble avsluttet med innstilte tog. Men, men... hjemme ventet mine tre gutter med får-i-kål og bringebæris. Koselig!

2 kommentarer:

  1. En perfekt dag med andre ord. Så du ikke Knausgård?

    SvarSlett
  2. Nei! Ikke Snåsamannen og Margit Sandemoe heller....

    SvarSlett