onsdag 22. juni 2011

Alvin Ailey American Dance Theater


"Ingen glemmer sitt første møte med Amerikas turnekompani nr.1" skrev avisen The Independent etter en forestilling med Alvin Ailey American Dance Theater i London.

Det er helt riktig.  Denne fantastiske aftenen på Operaen glemmer vi aldri. Helt utrolig !!

Alvin Ailey jr. var en sort danser, koreograf og aktivist.  Amerikansk dans ble aldri den samme etter at han og en gruppe unge afroamerikanske dansere startet Alvin Ailey Dance Theater i New York i 1958.

Kompaniet har ekstraordinære dansere og en stil med elementer av blues, soul og jazz, og har bergtatt publikum i 48 amerikanske stater og 71 land på 6 kontinenter.

I går var det vår (Dalia og Karin) tur til å oppleve Alvin Ailey på en fullsatt Opera i Oslo med et heftig og begeistret publikum.


Alvin Aiely er spesielt kjent for verket Revelation (fra 1960) skapt til sterke negro spirituals og gospel.  Og fantastisk var det.   Forestillingen i går ble avsluttet med 3 utdrag for Revelations, og applausen og tilropene fra salen ville ingen ende ta.  Tilslutt måtte kompaniet ta siste stykke en gang til - til ellevill jubel og klapping fra salen.  Sjelden man ser et så entusiastisk publikum i en norsk teatersal.



Dette var gummimennesker - de bevegelsene og den spensten har vi aldri sett før.  Og de mennene - fy Søren så lekre!   De magemusklene  ... wow.....

Vi glemmer selvfølgelig ikk kvinnene som var like spenstige og utrolig grasiøse


En helt magisk aften i dansens tegn.  Vi skulle gjerne tatt en tur igjen allerede i dag.

Tilslutt noen om Operaen.  Nå har de forbedret servicenivået sitt.  Billetter kan printes ut hjemme (hurra) og pauseservering kan bestilles på nettet.

Vi hadde forhåndsbestilt 2 glass hvitvin til pausen, og de sto klare - iskald nydelig vin.




Før forestillingen spiste vi middag på Oslo Spiseforretning,- en kvarterskro i Gamlebyen.  Vi har vært der før og fått deilig mat, men denne gang var vi ikke helt fornøyd med dielammet som var litt lite stekt....   Men hyggelig service, deilig grønn aspargessuppe med grillet kamskjell til forrett og et glass rødvin fra Montepulciano.  Vi koste oss og skravla gikk som vanlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar