tirsdag 14. juni 2011

Flom i Østerdalen

Vi har vært noen dager på Chateau Magnifigue. På veien oppover stoppet vi på østsiden av Rena for å se på vannføringen. Herregud hvilke mengder. Det er nesten uhyggelig! Jeg gikk ut på en liten bro for å ta noen bilder, men ble helt svimmel av vannmassene som kom mot meg, se bildene nedenfor.



De to neste bildene er tatt ved Åkrestrømmen. Her møtes elvene Rena og Mistra, og det er lett å se det brune flomvannet i Rena.



På Chateau Magnifique var det irrgrønt både på taket og bakken takket være alt regnet. Skogstjerner og bittekonvall blomstret, gjøken gol og lemen "skvatret". Det var noen solgløtt innimellom regnskurene, og vi koste oss i utestuen. Vi fikk oss også en fin fjelltur inn til Vardebua.



Flommens herjinger på riksvei 3 ved Trønnes i Østerdalen. Fredag ble riksvei 3 stengt her og trafikken ble dirigert via Rendalen. Aldri har vi sett slik trafikk på bensinstasjonen i Åkrestrømmen. Den enes død - den andres brød - det er noe med det....


Ny bro kom raskt på plass. Statsminister Stoltenberg kom på besøk søndag, og kunne allerede da gratulerer med ny bro. Imponerende!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar