onsdag 26. desember 2012

De urørlige


Det lå mange kulturelle opplevelser under juletreet i Bakkeveien 40 i år.  I kveld har vi opplevd den første da vi så den franske filmen "De urørlige".

Filmen er en komedie om vennskap, tillit og muligheter, og bygger på en sann historie om to menn som aldri naturlig skulle ha møtt hverandre.


Mangemillionæren Philippe er lam fra halsen og ned etter en paragliderulykke og søker en pleieassistent.   Driss møter til intervju for å få signatur på et papir slik at han kan få trygd. Snart begynner et vennskap av sjelden karakter mellom to mennesker som ikke har noe til felles.  Jo, forresten.... både musikk og malerkunst skulle det vise seg.....

Filmen har fått strålende kritikker og er blitt et internasjonalt fenomen.  Den er den mest inntjenende ikke-engelskspråklige filmen i historien, og er nominert til Frankrikes Oscar-kandidat.

I rollen som Philippe møtte vi Francois Cluzet og i rollen som Driss, Omar Sy, begge ukjente for oss, men med meget bra spill.

Se gjerne denne filmen.  Du vil le og kanskje felle en liten tåre.  Dette er feel-good!!! Så deilig å se noe annet enn Hollywood-produksjoner.

Vi tror ikke KON-TIKI har noen sjanse mot denne hva angår Oscar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar