tirsdag 4. desember 2012

Monte - Madeira

Den idylliske landsbyen Monte (550 m) var stedet for den første turisme på Madeira på slutten av 1800-tallet.  Det var hit brystsyke personer fra adel, kongehus og rike familier i Europa kom for å bli friske.

I dag valfarter turister fortsatt til Monte, men av helt andre grunner og med moderne transportmidler.  Vi tok kabelbanen (teleferico) fra sjøen og opp til landsbyen, og svevde over hustak og motorvei med en fantastisk utsikt gjennom panoramavinduene i kabinen.





Vårt mål var den botaniske hagen Jardim Tropical Monte Palace som strekker seg over 70.000 m2 i sterkt skrånende terreng og har ca. 100.000 forskjellige trær, busker, urter og blomster fordelt i forskjellige hager. Her er keramiske bilder med Portugals historie, fosser, springvann og en sjø med ender og svaner, og midt i Monte Palace, kurstedet som tok imot fornemme kurbadturister.  Nå er det jo høst her nede, og blomstene er på nedtur, men vakkert var det allikevel.Vi kan bare tenke oss hvor fantastisk det må være her når asaleaer, hortensia og julestjerner store som trær er på sitt flotteste. 

Lunsjen inntok vi i høyden i solskinn og med flott utsikt over Funchal. Vi vurderte å kjøre Madeiras spesielle kurvslede ned igjen, men valgte taxi som både var tryggere og billigere
















Gårsdagen ble avsluttet med en helt utrolig deilig (og billig) middag.  En liten og usedvanlig koselig restaurant like ved hotellet hadde ”2 for prisen av 1”, og vi slo til.  Det angret vi ikke på.  Både mat og service var av ypperste kvalitet, og chefen hadde et våkent blikk over det hele.  Hovedretten var en fisk vi ikke husker navnet på med tilbehør fra chefens egen hage (det sa han i hvertfall….)og til dessert valgte vi flambert ananas.  Vi tar nok en tur dit en annen kveld og smaker på en kjøttrett også.

Her er restauranten, og utenfor var det en fantastisk blomstrende og opplyst julekrybbe som jeg dessverre ikke fikk gode bilder av.  Du ser litt av den til høyre for huset.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar