mandag 3. desember 2012

Madeira


Hva vet vi om Madeira?  Jo, blomster og … Madeira … Det tok ikke mange timer før vi hadde opplevd begge deler på denne vakre øya.

Etter å ha reist ”overalt” og sett ”det meste”, tilhører vi en skare kresne turister.  Hvor skulle vi reise for noen dagers sol og aktivitet på årets mørkeste tid og samtidig unngå pakketurer til ”Syden”?  Valget falt på Madeira!  Her kan man gå turer på levada, leie bil, ta SPA og gå på museer hvis været slår seg så vrangt at man ikke kan kose seg ved bassenget. Hittil har vi imidlertid vært heldige – sol og 20 grader pluss hver dag.




Madeira er en selvstendig region under Portugal, har ca. 250.000 innbyggere og er mest kjent for sin Madeira….  Hovedstaden Funchal (100.000 innbyggere) er Portugals største cruisehavn og har verdens største nyttårsfyrverkeri.  Det er bratt, ja veldig bratt, på Madeira, og husene klorer seg til fjellveggene.  Det er irrgrønt, vakkert og velstelt overalt.

Vi startet oppholdet med en byrundtur i går, og den gikk opp og ned fjellsidene, langs kanalene og gjennom trange smug.  Mye flott å se.  Deretter spiste vi lunsj i Marinaen mens vi  lyttet til pamfløytemusikk og så utover havet.  






Litt TV-titting på et stort adventshow fra Tyskland avsluttet dagen.  Og gjett hvem som var der?  Jo, prinsesse Märtha Louise og hennes englevenninne.  Kledd i englehvite kjoler ble de intervjuet av en kjekk ung mann før de avsluttet med sangen ”Deilig er jorden” på norsk.   Man kan mene hva man vil om Märthas englegreier, men markedsføring det har hun greie på. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar