torsdag 20. desember 2012

Flaggermusen

Den deilige operetten "Flaggermusen" av Johann Strauss d.y. går nå på operaen, og Dalia og jeg så forestillingen i går kveld.  Det var en fargerik og festelig forestilling helt ulik forrige oppsetting som Arild og jeg så i 2009.


Handlingen denne gang var lagt til dagens nyrike på New Yorks Upper East Manhattan der champagnen flyter og moralen likeså.  Denne versjonen av "Flaggermusen" preges av de eventyrlige og fargerike kostymene av designer Gary McCann.

Handlingen er kjent, intrigene står i kø og musikken er deilig og melodiøs.  I rollen som Adele gjør Mari Eriksmoen en strålende innsats.  Hun er en lysende sopran som nå synger på de store operahus som Wiener Staatsoper og La Scala i Milano.

Vi var litt skuffet over at Solveig Kringlebotten ikke sang Rosalinde i kveld.  I stedet var det Ragnhild Heiland Sørensen som hadde den rollen, og det var svak sang.

Eisenstein ble sunget av Nils Harald Sødal og Alfred av Thor Inge Falck, begge flinke og morsomme.

Det var en utrolig fargerik og festlig forestilling som også anbefales til alle som ikke går så ofte i operaen.  Dette er lett og gjenkjennelig musikk og mye moro.

Husk å ta med introduksjonen som er en time før forestillingen.  Der får du orientering om komponisten, handlingen og kostymene.   God fornøyelse! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar