onsdag 5. desember 2012

Curral das Freiras (Nonnenes dal) - Madeira



Vi våkner hver morgen til denne soloppgangen - gjerne med et cruiseskip som siger inn på havnen - vakkert!




Det er høye fjell på Madeira, ja det høyeste heter Pico Ruivo og er 1862 m.o.h.  Vi tok en tur opp i fjellheimen i går.  Her er stupbratte fjellsider, trange daler og dype kløfter nesten som i Geiranger….

Omgitt av høye fjell på alle kanter ligger en av Madeiras mest populære severdigheter – den lille landsbyen Curral das Freiras (Nonnenes dal).  Byen er spredt ut på flere nivåer i fjellsiden og har små velholdte hus, en nydelig kirke og blomster, trær og stengjerder.  Historien sier at da sjørøvere inntok Funchal på 1500-tallet, flyktet nonnene til denne bortgjemte dalen.  Veien hit var svært kronglete inntil for få år siden da det ble bygget en tunnel i fjellet ved hjelp av midler fra EU.  I dag arbeider de som bor i Curral das Freiras i Funchal, og bilturen tar bare ca. 20 minutter.

Den beste utsikten over landsbyen har man fra utsiktspunktet Eira do Serrado, og her er det svimlende 800 meter rett ned.  Her ligger også et nytt hotell som er et populært utgangspunkt for fotturer i området.

Vi hadde en fin tur med spektakulær utsikt fra mange steder.  Jammen er det bratt på Madeira. Bildene yter ikke opplevelsene rettferdighet.











Og været?   Jo, det er strålende, og vi koser oss ellers ved bassenget.  Dette overgår hva vi hadde forventet på denne årstiden.  Vi er heldige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar