søndag 8. desember 2013

Julebord og julebord


Uken har stått i julebordets tegn - ja, det har faktisk vært julebord hver dag.  Etter et par dager med lutefisk og andre godsaker, samlet "På Druen" seg til det tradisjonelle julebordet ombord på "Color Magic" til Kiel. Det var vindstille, sol og vakkert vær da vi la ut fra Oslo onsdag formiddag, men allerede onsdag kveld merket vi at det skvalpet litt i Skagerak...

Vi nøt imidlertid vår deilige middag som ble avsluttet med osteanretningen "Kraftkar" til dessert.

"Kraftkar" til dessert
Torsdag morgen inntok vi Kiel med mål om shopping og Glühwein på julemarkedet.  Det var imidlertid stengt på grunn av orkanen Xaver, og vi ante at vi ville få en "heisatur" hjem.  Vel ombord tok vi en sjøsyketablett og forberedte oss på det verste.  Kvelden gikk greit og vi nøt julebordets gleder servert av en kelner av den spesielle sorten.....  Han prøvde sikkert å være humoristisk, men fremsto bare som dum. Etter middagen tok vi en tur i casino, men nå var det mer enn skvalping, så vi fant raskt lugaren og sengen.  Da begynte bulder og brak, men plutselig kl. 01:00 stilnet det betraktelig og bloggeren sovnet.  

Da vi kom til frokost om morgenen og trodde vi var nesten ved Drøbak-sundet, var vi så vidt utenfor Jylland-toppen og 4 timer forsinket.  "Color Magic" hadde gått veldig sakte gjennom natten og holdt seg innenfor Danmark mens orkanen raste som verst i Skagerak.  
Julemarkedet var stengt 
Bildet nedenfor tok jeg da vi gikk til frokost, og da var det fortsatt røff sjø.  Alt gikk greit, og "Color Magic" la til kai kl. 14:00, 4 timer forsinket.

Til tross for uværet hadde vi en hyggelig tur med god mat og gode venner.  Litt ruskevær tåler vi jo.....
Orkanen Xaver

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar