onsdag 19. februar 2014

Marlborough

Vi avsluttet turen på Sørøya med to dager i Blenheim i Marlborough-distriktet, og her koste vi oss skikkelig.  Marlborough-distriktet er New Zealands største vinområde og produserer hele 2/3 av landets vin.  Det er vakre vinmarker overalt, og ”kjellerdørene” (cellar doors) er åpne for smaking. 

Vi benyttet anledningen til å besøke tre vingårder – Spy Valley Wines, Seresin Estate og Wairau River.  På førstnevnte ble vi møtt av to hyggelige damer som velvillig tilbød smaking av gårdens eksellente hvite og røde viner.  Vi fikk vite at de eksporterer til Norge og navnet på importøren i Oslo.  På vårt spørsmål om hvorfor en vingård har slikt underlig navn, fikk vi følgende svar: Det var en satellitt-stasjon i dalen, og dalen kalles derfor for ”Spy Valley” på folkemunne.  Da vingården skulle finne et nytt navn for markedføring av sine viner, tok de like gjerne navnet ”Spy Valley” – kreativt og morsomt.

Vinsmaking i Spy Valley
Norsk importør
Marlborough wines
Hos Seresin møtte vi en noe reservert mann, men han livnet til og svarte velvillig på våre spørsmål. Vi så straks at vin herfra hadde vi kjøpt hjemme (ja, vi tror det fortsatt er en flaske i kjelleren på Kløfta), og vi gjorde innkjøp av både vin og olivenolje.  Vinen skal konsumeres på turen, men oljen skal benyttes i salatdressingene hjemme i Norge.

På Wairau River hadde de en koselig restaurant, og vi spiste lunsj under trærne i hagen.  Her fikk vi deilig røkelaks med varme gratinerte poteter og gårdens egen Savignon Blanc.  Turens beste lunsj.

Seresin vin og olivenolje
Wairau River Restaurant
Ettermiddagen tilbrakte vi på stranden, og om kvelden samlet vi oss på rommet til Homlong til felles buffet og super-G fra OL.  Det ble skikkelig stemning da den sympatiske Kjetil Jansrud kjørte inn til gull og fikk bamseklem av Erna (poor guy..).  Det var visst en herrestafett senere på kvelden, men vi sovnet i 2. etappe og våknet først mandag morgen.  Da så vi at mange gratulerte svenskene med gullet, men ingen gratulerte Jansrud….  Hvorfor?  Vi her down under er patriotiske og gratulerer vår store vinner Kjetil, men svenskene..?   Nei, der går grensen.

Buffet hos Homlong

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar