mandag 3. februar 2014

Sydney

… er den eldste byen i Australia og den byen der det bor flest mennesker.  Byen er selve symbolet på Australia og en herlig blanding av gammelt og nytt.  Byen har et europeisk preg samtidig som naturen og klimaet tydelig forteller at vi befinner oss på den sydlige halvkule. Sydney blir ofte omtalt som verdens flotteste by, og dette er en betegnelse den virkelig fortjener.  Her er puls, natur, flotte bygninger, nydelige strender, rikt kulturliv, hyggelige folk, god service og deilig klima.  I perioder kan varmen bli i heftigste laget for vikinger fra nord…..

Nå har vi vært i Sydney noen dager, og vi har sett de store attraksjonene som Sydney Opera House, Harbour Bridge, Sydney Tower, Darling Harbour, Taronga Zoo med ”Australias wildlife” og bylivet for øvrig. Vi har vært på båttur og observert byen skyline fra sjøsiden. Det er et magnifikt skue.

Harbour Bridge
Sydney Opera House
Klare for båttur
Koala -vår favoritt...
Wallaby - en liten kengurutype
Tasman devil
Søndagen tilbrakte vi på Bondi Beach, og det var en varm og intens dag. Bondi Beach er Australias livligste strand kjent for sine surfere, hippe damer og karer, haier, kafeer, butikker, barer, musikk og påkledninger i alle fasonger.  Vi badet i de kraftige bølgene, solte oss, spiste lunsj, shoppet og så på folkelivet.  En strålende dag!

Bondi Beach
Mer Bondi Beach
Hippe Berntsens på Bondi Beach
Harbour Bridge sett fra Sydney Tower
Darling Harbour sett fra Sydney Tower
Utsikt fra Sydney Tower
For øvrig er utdrikningslag tydeligvis store greier her. Det første vi så var i Newcastle, og her på Darling Harbour så vi hele fem på lørdag kveld – alle med forskjellige temaer og antrekk.  Et av dem hadde med en spesiell rekvisitt…..

Utdrikningslag på australsk vis....

Kinesisk nyttår er stort her, og det har vært fantastisk fyrverkeri over Darling Harbour to kvelder, samt fantastisk opptog i gatene.  Vi har mange ganger drømt om å feire nyttår i Sydney, og nå har vi i hvertfall feiret det kinesiske.  Fyrverkeriet fra Harbour Bridge og Sydney Tower er nok enda mer spektakulært  på vår ”vanlige” nyttårsaften, men vi er mer enn fornøyde som fikk oppleve dette.

Kinesisk nyttår på Darling Harbour
I kveld har vi sett ”Carmen” på den berømte operaen her, og det var en fantastisk opplevelse med kjent og kjær musikk, flotte sangere og to levende hester på scenen. I pausen nøt vi et glass champagne med utsikt over den opplyste Harbour Bridge.  En strålende aften!!!

Sydney Opera House
Sydney Opera House

Det er en avslappet stemning her med ”easy going” folk i casual bekledning.  Masse lett og billig sommertøy å få kjøpt også, og et par små innkjøp er det jo blitt.  De populære UGG’s som ”alle” ungdommer i Norge skal ha finnes i et utrolig utvalg av modeller og farger, skikkelig fine.  Kanskje det blir et par i morgen før flyavgang til Christchurch.



UGG's





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar