torsdag 6. februar 2014

Christchurch


Nå er vi kommet til New Zealand - landet med 4 mill innbyggere og 12 mill sauer.....   Vi landet i Christchurch ved midnatt og ble møtt av "Super Shuttle" på flyplassen.  En hyggelig kar kjørte oss direkte til Arthur Courts Motor Lodge.  Her lå nøkkelen klar i en boks, lysene var tent i våre leiligheter og koden til internett lå klar på spisebordet. Makan til service!!!   

Neste morgen sjekket vi inn på kontoret hos den fantastisk hyggelige og hjelpsomme eieren.  Vi ble tilbudt "continental breakfast" (selv om vi skulle ha bestilt den kvelden før), taxi-bestilling til "Car Rental", vaskemaskin og tørketrommel og hjelp til planlegging av turen på Sørøya.  

Det var veldig spesielt å komme til New Zealand - dette har vi drømt og snakket om i mange år - NÅ ER VI HER!!!! på den andre siden av jordkloden og med landskap og kultur nokså lik Norge..... Helt fantastisk!!

Det er moro å reise rundt i verden med norsk pass.  På flyplassen her i Christchurch fikk vi følgende velkomsthilsen i passkontrollen "Wonderful"  ....  Når ble utlendinger ønsket velkommet til Norge med et  "vidunderlig".... ?????  Vi bare spørr????

Christchurch er New Zealands nest største by og var en meget vakker by, men den ble dessverre lagt i ruiner av to store jordskjelv i 2010 og 2011.  Denne triste historien dannet bakteppet for vår første dag i New Zealand da vi besøkte "Quake City" - en utstilling om jordskjelvene og konsekvensene.  Byens sentrum er fortsatt en "slagmark", men landet planlegger en ny og spektakulær bykjerne.  Det var spesielt å se hvordan butikker og banker hadde "åpnet" igjen i containere.  Alle historiske bygninger er jevnet med jorden, men en ny katedral med plasttak ble raskt bygget....   Et besøk i Christchurch glemmer man aldri!!!

Quake City -trist historie
Slik ser det fortsatt ut
Kjøpesenter bygget av containere


Katedral i ruiner
Memorial - 185 chairs (antallet som omkom i jordskjelvet i 2011)
Må bare vise et bilde av bilen vår da vi vet at Berntsens juniorer er opptatt av slikt.....  Dette er en Huyndai .... (sport)   En skikkelig "kasse" iflg. far.  God plass til folk og kofferter da.....

Huyndai Sport.......

I dag har vi vært på tur til Akaroa på Banks Peninsula.  Vår gamle kjente James Cook så denne halvøya i 1770 og han trodde at dette var en øy og ga den navnet Banks etter Sir Joseph Banks...  Her har franskmenn og briter kjempet om "makten", og den historiske delen av landsbyen bærer preg av Frankrike.  Her lå to cruiseskip inne, bl.a. et fra Princess Cruises.   Vi vandret rundt, drakk kaffe på en deilig kafe, tittet inn i gallerier og butikker med "crafts" fra New Zealand og bare koste oss i det vakre været.  

Bloggeren må nevne at både Fru Homlong og Fru Bondeson Berntsen har kjøpt nye reisevesker i spektakulære farger som matcher både T-shirt og caps......

Kipling vesker matcher t-shirt og caps

Princess Cruises i Akaroa
Orange hus....
... med lilla dør.....
Rosa hus som matcher Fru Bondeson Berntsen


Postkasse ved rosa hus


I morgen fortsetter vi turen sydover til Dunedin.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar