torsdag 30. januar 2014

Hunter Valley

Tirsdag forlot vi Coffs Harbour og satte kursen sydover igjen.  Første stopp var Port Macquarie og Koala Hospital.  Dette er en ideell organisasjon som drives av frivillige og behandler syke og skadde koalaer.  Her gjennomføres operasjoner, amputasjoner og medisinering av de stakkars dyrene.  En stor trussel mot koalaene er skogbrannene, men også trafikken.  Vi så faktisk flere ihjelkjørte koalaer langs motorveien. Vi har sett koalaer tidligere, men det var moro å se dem igjen – små ”kosebamser” som spiser kun næringsfattige eukalyptusblader og sover 20 timer i døgnet. Flere besøkende hadde beskrevet stedet som ”moving”, og det er vi enige i.

Koala hospital

Koala hospital

I samme området lå et historisk hus hvor en velstående familie (irsk opprinnelse) hadde bodd for ca. 100 år siden.  Dette kunne minne om historiske hus vi har sett i USA.  Her traff vi en dame som fortalte at hun hadde vært på rundtur i fjordene på Vestlandet, og at de var mye vakrere enn fjordene i det sydlige Chile.  Vi har forresten truffet mange australiere som har vært i Norge – skulle ikke tro det var så langt borte.  I Koala Hospital kom bloggeren i prat med en eldre kar som fortalte at han hadde besøkt Norge 5 ganger og at han hadde vært både på Bygdøy og i Trondheim. 

Vi avsluttet besøket i Port Macquaire med utelunsj bestående av Ryvita kjekkebrød, Jarlsberg ost og juice.   
Lunsj i det grønne
Vi kjørte så direkte til Hunter Valley hvor vi hadde bestilt 2 netter på Heremitage Lodge.  I Hunter Valley er det 130 ”Cellars” – alle med dørene åpne for smaking….   

Heremitage Lodge var et idyllisk sted med vinranker, springvann og blomstrende hvite roser.  Vi hadde bestilt hver vår leilighet med SPA, men rakk aldri å bruke SPA’et. Stedet hadde en av Hunter Valleys beste italienske restauranter med spesialiteter fra det nordlige Italia, og vi hygget oss med deilig gourmet-mat og vin fra den lokale vingården mens gresshoppene sang og solen gikk ned over den vakre dalen.

Heremitage Lodge
Onsdag var det tid for ”wine tasting”!!!  Vi leide sykler og la ut på sykkeltur fra vingård til vingård.  Været var strålende og veldig varmt – 36 grader i skyggen.   Ikke rart at vi ble ildrøde i toppen mellom hver vingård.  Godt at det ikke var så langt mellom dem…..   Til alle som lurer …. Vi spyttet ut igjen under smakingen….   På Calais vingård kjøpte vi piknik-kurv som vi nøt under et stort og skyggefullt tre med vakker utsikt.
Sykkeltur fra vingård til vingård
Vi så noen kenguruer
Vi måtte besøke vår ”gamle kjente” Lindemans mens vi var i Hunter Valley, så vi tok en tur innom i dag før vi satte kursen tilbake til Sydney.

Lindemans - vår favoritt hjemme

Darling Harbour sett fra vårt hotellrom
Her har vi sjekket inn på IBIS Hotell med flott utsikt over Darling Harbour.  Mer om Sydney senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar