søndag 19. januar 2014

Boktyven


Dette er en nydelig film basert på boken med samme navn av australske Markus Zusak.

Vi befinner oss i Nazi-Tyskland i 1939.  Liesels foreldre er sendt til konsentrasjonsleir og hun bor hos sine fosterforeldre i Himmelgaten.  En dag dukker jøden Max opp, og han får holde seg skjult i familiens kjeller.

Liesels fosterfar lærer henne å lese, og hun oppdager at hun ikke kan motstå bøker. Hennes appetitt på bøker gjør at hun stjeler bøker (låner sier hun selv) fra borgermesterens bibliotek.

Vi opplever krigen sett fra en vanlig tysk families side med angiveri, trusler og redsel i bomberommene.  Filmen ender tragisk da amerikanerne bomber byen og "alle" dør bortsett fra Liesel.  Hun blir tatt hånd om av borgermesterens kone, og fortsetter å skrive og lese bøker.  



Liesel spilles av Sophie Nelisse, et helt ukjent navn for oss, og hun gjør en meget god prestasjon med sitt alvorlige blikk og uttrykksfulle ansikt.

I rollen som hennes fosterfar Hans Hubermann så vi australske Geoffrey Rush, og han har vi beundret tidligere, bl.a. i filmen "The Kings Speach" hvor han spilte logopeden til Kong Georg.

Vi likte denne filmen godt, men den var trist!!  Salen var helt stille da filmen var slutt...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar