lørdag 25. januar 2014

Dubai


Nå har vi vært tre dager i Galskapens Paradis – dette er virkelig galskap fra ende til annen.  Karin hadde vært her for noen år siden, men for de andre i reiseselskapet var dette første besøk.

Her har sjeikene i all sin stormannsgalskap forvandlet en liten fiskelandsby til et surrealistisk konglomerat av gigomani.  Dubai er ”hovedstaden” og det finansielle sentrum i De Arabiske Emirater (UAE) og det nest største av syv emirater.  Det offisielle innbyggertallet er 1,8 millioner, men det inkluderer nok ikke alle gjestearbeiderne som utfører arbeidet her.  Alt fra bygningsarbeidere, taxisjøfører, service på hoteller og restauranter, selgere i shopping malls og tjenere i private hjem er fra andre land – hovedsakelig fra India, Pakistan og andre land i Østen.  Indere er den største gruppen gjestearbeidere og utgjør 60 %.

VI har vært på farten fra morgen til kveld i Dubai.  Første kvelden hadde vi bestilt bord i Skyview Bar i Burj Al Arab (baren er den "utveksten" til høyre på toppen) - verdens eneste 7-stjerners hotell iflg. Dubaierne selv.  Her nøt vi en champagnecocktail og litt småmat og en fantastisk utsikt fra 27. etasje.  Vi hadde hørt om gull og glitter, og det var gull og glitter så det holdt.  Den minste suiten er på 160 m2 og den største på 700 m2…..  (Muslimene har jo mange koner…..)


Burj Al Arab
På vei til Skyview Bar
Skyview Bar
Skyview Bar
Shop
Resepsjonen

Restaurant


I resepsjonen

Jumeirah Beach Hotel
Onsdag hadde vi billetter til ”On the Top” i Burj Khalifa – verdens høyeste bygning på 851 m. ”On the Top” var på ”bare” 425 m.  Herfra hadde vi fantastisk utsikt over ”galskapen” med skyskrapere og kunstige øyer.

Ettermiddagen ble benyttet til Dhow cruise i Dubai Creek, og vi avsluttet dagen med middag på en libanesisk restaurant.

Burj Khalifa


Utsikt fra Burj Khalifa
At the top
At the top
Innendørs skibakke i Dubai Mall
Dhow
Dhow cruise

Familie på båttur
Avgudsdyrkelse

Torsdag tok vi en rundtur med hop on/hop off, og første stopp var Atlantis i øyriket ”The Palm”. Galskap satt i et utrolig system!  Deretter gikk turen til Deira (gamlebyen) og Gould Souk.  For oss enkle kvinner fra nord blir dette ”too much”, og kredittkortet er fortsatt kaldt. 

Siste kvelden i Dubai spiste vi middag på ”The revolving restaurant” på Hyatt Regency Hotell – nok en utrolig opplevelse.  Restauranten gikk rundt og rundt mens vi forsynte oss av en deilig buffet bestående av både klassiske og asiatiske retter.  Nydelig utsikt både over Dubai og nærliggende emirat som vi ikke husker navnet på.


Atlantis
Atlantis
Gould Souk
Nå er vi kommet til Australia etter 14 timers flytur med verdens tryggeste flyselskap Qantas.  Om bord var det 510 personer…..  helt utrolig.  I Sydney hentet vi leiebilen som vi hadde bestilt, og Arild kjørte oss trygt på venstre side til Newcastle hvor vi nå har sjekket inn i en flott leilighet.  Mer fra Australia kommer når bloggeren får litt tid…..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar