mandag 27. januar 2014

Coffs Harbour

Etter 14 timer på fly og 10 timers tidsforskjell, hadde vi behov for å hente oss igjen og slappe av litt.  Vi har kjørt til Coffs Harbous, ca. 50 mil nord for Sydney og installert oss i hver vår store leilighet med havutsikt.  I natt var det helt umulig å få sove, og bloggeren har ikke hatt blund på øynene siden kl. 03:00 a.m.  Ved 05:00 - tiden ble bildet av soloppgangen tatt fra vår balkong, og vi kokte kaffe og startet dagen.

Soloppgang i Coffs Harbour
I dag har vi vært slitne, og det meste har gått i langsomt tempo.  Første post på programmet var frokost som vi kjøpte på det lokale supermarkedet og inntok utenfor.  Her hadde de Jarlsberg-ost fra TINE, og det smakte utmerket med brød og juice.  

Frokost med Jarlsberg-ost
Frokost
Deretter tok vi en vandretur ut på Mutton Bird Island - et fuglereservat (øy) hvor "shearwater" hekker i disse dager.  Denne sjøfuglen kommer hit fra Filippinene i november, graver huler som den legger egg i og "føder" i februar/mars.  Hver fugl har sin hule i jorden, og moren forlater daglig hulen for å finne mat til sine unger.  Ungen oppholder seg i hulen til mor kommer tilbake, og først om kvelden er både mor og barn ute.  Vi så huler overalt, og om noen dager klekkes eggene derinne.  Disse fuglene forlater Mutton Bird Island i april, og da kommer hvalen hit for å kalve.   Det må tilføyes at Mutton Bird Island er et hellig sted for aboriginerne, og at de må ha tillatelse fra sin familie til å besøke øya.   

Et par karer fisket ivrig fra øya, og se hva de fikk på kroken.  EN HAI !!!  Vi er i Australia!!!!  Den ble livlig fotografert og deretter kastet ut igjen.  De dyktige fiskerne fortalt at haien sto tett rundt øya og spiste fisken deres....
Storfisk på kroken
En hai !!!!!
Mutton Bird Island

Det er mange rare dyr og fugler i dette landet, og nedenfor er et par vi har sett de siste dagene.   Pelikanen kjenner vi jo, men den andre vet vi ikke navnet på.  Den spaserer rett utenfor vinduet vårt.

Pelikan
Rar fugl
Ellers kan nevnes at det var Australia Day (Australias nasjonaldag) i går 26. januar.  Her feirer man det første britiske skip som kom til Australia i 1788.   Bilene kjørte rundt med flagg, og familier hadde piknik overalt.  Vi "feiret" med indisk middag på en hyggelig restaurant.  Nydelig mat og god stemning.  I dag er det "public holiday" og alle butikker (bortsett fra mat) er stengt.

I morgen forlater vi Coffs Harbour og setter kursen sydover igjen.  Mer om det siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar