onsdag 2. juli 2014

Arbeidsleir


Mens sønnene sliter sykkelsetet i Pyreneene og facebook-venner deler feriebilder fra alle verdenshjørner er vi på årets arbeidsleir på Chateau Magnifique.  

Vi har lenge diskutert å friske opp chateauet litt, og nå skulle det skje...  Etter å ha konsultert flere malerforretninger, endte vi opp med et slags voksprodukt fra Monter som skulle være fint og gi lyse fine panelvegger.  Det skulle strykes på med pensel og "vaskes" av med spesialklut etterpå.

Skeptiske som vi var, startet vi bak komfyren, og der så det helt fint ut

Fint bak komfyren
... så vi fortsatte på tak og vegger.   Nå så det ikke fullt så fint ut. Det ble for hvitt og blankt grrr.... Nå så vi for oss en mye større jobb!!

Ikke helt fornøyd 
Mens husbonden grublet over oppussingsprosjektet, sto vertinnen for cateringen.  Vi hadde kjøpt en fin og ren "rack of spareribs", og den måtte marineres.  Slottsfruen laget en marinade av olje, rødvin, sukker, timian, pepper, hvitløk og laurbærblad, og kjøttet fikk godgjøre seg her noen timer. Husbonden, som er den perfekte grillmester, grillet kjøttet etter alle kunstens regler, og det smakte fortreffelig sammen med ovnsstekte poteter med rosmarin og vokede gulerøtter og neper.  Til dessert var det jordbær med vaniljeyoghurt (et deilig alternativ til fløte eller vaniljesaus).

Må bare si litt om den såkalte grillmaten matvarekjedene markedsfører.  Hvorfor skal de kline inn kjøttet med ubestemmelig kliss som vi ikke vet hva inneholder?  Det eneste vi vet er at det inneholder mye salt, og det skal vi jo ikke ha... Skulle ikke matvarebaronene redusere sukker og salt og markedsføre sunn mat?  Hva ser vi på TV?  Jo, burgere, pølser av alle slag og kjøtt med salt kliss på!!!  Og nordmenn kjøper dette... Er det rart vi blir fete? 

Spareribs i hjemmelaget rødvinsmarinade
Etter en god natts søvn, bestemte vi oss for å male skikkelig, og den beisen/voksen vi hadde begynt med ble grunning.  Husbonden tok en rask tur til byggvarehuset i Åkrestrømmen, og kom hjem med utallige farger - alt for mange - vanskelig å velge. Deretter fortsatte han grunningsarbeidet .  Her går det unna!

Grunning (ser at bildet er feil vei, men orker ikke snu det nå..)
Det positive ved oppussing er jo at man får ryddet, kastet og vasket.  Da finner man mye rart, og vi har allerede kastet flere poser med "trash" og nips.  I motsetning til andre, så blir vi mer og mer lei nips jo eldre vi blir, og det vi kaster savner vi aldri.  

Se hva vi fant?  Det var skikkelig bank det!!
I morgen skal vi bestemme farge på veggene!   Vi hadde egentlig tenkt å kjøpte ny sofa og liftgardiner, men med ny farge på veggene, blir gammel sofa som ny....  Aldri så galt at det ikke er godt for noe!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar